Fortsatt tungt – förluster för Robert Lindstedt och Andreas Siljeström

Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Robert Lindstedt och Andreas Siljeström har haft ett tungt 2018. Frågan är om även den svenska eran och de fina traditionerna i dubbel också är på väg mot ett slut?

Robert Lindstedt har fyllt 41 år och har 8-9 i matcher i år. Med en ranking på 67 var det i veckan spel i challengern i Tunis med en ny partner. 55-rankade Marcelo Demoliner och Robert Lindstedt kom dock inte längre än förbi första omgången, för i kvartsfinalen tog det stopp mot Sander Gille/Joran Vliegen.

Belgarna är visserligen ett stadigt par som spelat många år tillsammans, men mestadels på challengertouren. Lindstedt har inte vunnit två matcher eller mer i någon turnering i år.

Siljeström bröt förlustsviten

Andreas Siljeström, som fyller 37 i juli, har fallit ned till plats 152 på rankingen och har 6-12 i matcher i år. Efter att ha åkt ut i första omgången i de tre senaste turneringar, alla på challengernivå, så bröts i alla fall den sviten i challengern i Sarasota.

Men, redan i fredagens kvartsfinal tog det slut. Siljeström, som teamade ihop med Guilherme Clezar, förlorade i raka set mot Christian Harrison/Peter Polansky.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.