Fortsatt tungt – förluster för Robert Lindstedt och Andreas Siljeström

3
Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Robert Lindstedt och Andreas Siljeström har haft ett tungt 2018. Frågan är om även den svenska eran och de fina traditionerna i dubbel också är på väg mot ett slut?

Robert Lindstedt har fyllt 41 år och har 8-9 i matcher i år. Med en ranking på 67 var det i veckan spel i challengern i Tunis med en ny partner. 55-rankade Marcelo Demoliner och Robert Lindstedt kom dock inte längre än förbi första omgången, för i kvartsfinalen tog det stopp mot Sander Gille/Joran Vliegen.

Belgarna är visserligen ett stadigt par som spelat många år tillsammans, men mestadels på challengertouren. Lindstedt har inte vunnit två matcher eller mer i någon turnering i år.

Siljeström bröt förlustsviten

Andreas Siljeström, som fyller 37 i juli, har fallit ned till plats 152 på rankingen och har 6-12 i matcher i år. Efter att ha åkt ut i första omgången i de tre senaste turneringar, alla på challengernivå, så bröts i alla fall den sviten i challengern i Sarasota.

Men, redan i fredagens kvartsfinal tog det slut. Siljeström, som teamade ihop med Guilherme Clezar, förlorade i raka set mot Christian Harrison/Peter Polansky.

 

 

Föregående artikelVecka 16 | Markus Eriksson jagar rankingpoäng i Nigeria
Nästa artikelDubbla finaler för Markus Eriksson i Nigeria

3 KOMMENTARER

  1. Och Brunström lägger av!? Samtidigt undrar man om tex Simonsson, Bergevi o Arvidsson inte hade kunnat fylla på raden av svenska dubbelspecialister?

  2. Mycket möjligt när det gäller Brunström. Är väl tillbaka fysiskt från skadeuppehållet senare i sommar, men finns motivationen? Lät ju inte så efter förra säsongen då det gick riktigt tungt.

  3. André Göransson känns som en stark kandidat till att bli en svensk dubbelspecialist efter veteranerna. Gått bra med Florian Lakat…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här