Fortsatt tungt för Elias Ymer i Båstad

Båstad och Elias Ymer är ingen bra kombination. Ymer gjorde en blek insats mot Thiago Monteiro, rankad 145. Brasilianaren vann med klara 6-4, 6-2.

Ibland kan en bild sammanfatta hela matchen. Ymer lite vilsen på en stor arena och om du tittar längre upp i hörnet syns Robin Söderling. Före detta tränare för Ymer.

– Ibland har man en sån här dag. Tyvärr har jag haft det fem år i rad här, sade Ymer i banintervjun och syftade på sitt tråkiga facit på centercourten.

Ymer rörde sig inte särskilt bra och kom fel till många bollar varav enkla misstag radades upp på löpande band. Det suckades bland publiken, än mer stressande för Ymer.

Thiago Monteiro (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Thiago Monteiro (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Samtidigt ska man inte underskatta den vänsterhänte Monteiro. Han är bra på grus och rör sig där i gränslandskapet mellan 250-turneringar och challengers. En ranking på 100 eller 150, standarden kan vara densamma. Dock har ingen av dem råd att prestera på kanske 75% av sin nivå i en ATP-match för att kunna vinna.

På ATP-nivå är Ymer segerlös i år, däremot har ju en segermatch i en Grand Slam från Franska Öppna. Hur länge Ymer kommer vara utan tränare är oklart, men det brådskar. Jag hoppas också han har en bra backning och kan göra en vettig planering för kommande månader.

Ymer har fem raka förlustmatcher och i augusti har han en hel del poäng att försvara. 2017 gick han bra i Italien och vann challengern i Cordenons och var i semi veckan därpå i Manerbio.

- Annons --

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt