Fråga doktorn – Swetennis frågar läkaren om blindtarmsinflammation och mjölkdrickande

Rafael Nadal har spelat tennis med blindtarmsinflammation. Andrea Arnaboldi beställer in mjölk mot magbesvär. Swetennis bestämde sig för att fråga en läkare om dessa adekvata frågor.

 

 

Det finns just nu ett par medicinska frågetecken som vi på Swetennis kände oss tvungna att finna svar på. Därför frågade vi läkaren Andreas Björnberg (för övrigt boende i Isaks Arvidssons uppväxtsstad Hjo) om dessa frågor.

Så här är första avsnittet av Fråga Doktorn på Swetennis. Har ni frågor är det bara maila oss så ställer vi dem vidare till vår husläkare.

Rafael Nadal säger sig ha blindtarmsinflammation men har spelat ändå, är detta möjligt?

– En riktigt blindtarmsinflammation brukar man inte må så bra av och spela tennis borde då vara en omöjlighet. Man kan ha en subakut variant av blindtarmsinflammation som kan ligga och gnaga. Möjligen att det kan vara det han har. Jag står dock fast vid att han borde ha mycket svårt att spela med en akut variant. Det hela låter lite underligt.

 

Och Andrea Arnaboldi beställer in mjölk i Stockholm Open under matcher på grund av magproblem, kommentar?

– Det låter nästan ännu underligare detta med mjölken. Det brukar ju oftare ställa till det hos vuxna. Men beroendes på vad det är för besvär han har så kanske det är av psykologisk effekt som han mår bra av mjölken…

Fotnot: En oskriven regel för kaffekonsumtion i Italien är att kaffe latte och cappuccino är frukostdrycker och inget annat. Helt olämpliga efter en måltid. Anledningen till detta är att de innehåller mycket mjölk och är därför inte bra för matsmältningen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.