Franska Öppna visar att Elias Ymer är på rätt väg

2

En plats i andra omgången och ett lyft på rankingen till strax utanför topp 100 kan Elias Ymer summera efter en vecka i Paris. Ett bra kvitto på att Ymer är på rätt väg.

Efter segern mot Dudi Sela så var förstås Fabio Fognini på en helt annan nivå. Ymer hade sina chanser att göra matchen jämnare än vad det blev. Men 6-4 6-1, 6-2 visar att det är en nivå- och temposkillnad mellan en topp 20 spelare och en annan som håller till på challengertouren.

–  Det var en tuff match, men en fantastisk atmosfär. Det var den största banan som jag spelat på, inför den största publiken. Jag vill spela fler såna här matcher, så jag blir van med tempot. Det är mitt mål, säger Elias Ymer till TT.

För ett år sedan var Ymer inne i en jobbig period och hade svårt att ens ta enstaka vinster på challengertouren, än svårare att kvala in till Franska Öppna. Nu har Ymer något på gång, men det är precis som han säger. Nu gäller det att etablera sig på nästa nivå och oftare få möta spelare på en högre nivå och känna på ett högre tempo.

Föregående artikelRebecca Peterson efter förlusten: ”Hon spelade extremt stadigt i dag”
Nästa artikelITF Värnamo – SEB Outdoor (Grade 4)

2 KOMMENTARER

  1. Tippar på att han någon vecka under 2018 kommer ta sig in på topp 100 men att han inte klarar av att avsluta året så högt.

    På rätt väg är ett ganska vagt uttalande egentligen. Tycker också att det såg mer homogent ut under tex Davis Cup med bra servande, fin fokus och bra rörelseschema. Men spelmässigt i ett större perspektiv?

    Han är fysiskt klar, där finns inte mycket att hämta. Inte heller i tekniken. Det han har – har han o han kommer få leva med dåligt försvar, vek slice och lite tafflighet i spelet framför servelinjen precis som sin mentor. Så vad och hur skall han utveckla och bli bättre på?

    Med den prognosen blir hans karriär i paritet med Ryderstedts eller Rehnquists. Kanske något vassare på toppen och en topp 100 notering men mer blir det kanske inte?

  2. David Wheaton: det beror förstås på vilka förväntningar man har. Men det som inte går att ta ifrån honom är att det du nämner från tex Davis Cup. Jag är benägen att hålla med – finns det så mycket utveckling kvar? Kanske, genom flera matcher i högt tempo och mot tuffare motstånd. Men hur ska han ta sig dit?

    Resultaten i år från challengers är fortfarande för ojämna, i varje fall om man vill tro att han redan nu är redo för ATP-spel. Försvinner man redan i första eller andra omgången när tennisen är vardag igen, då är det inte lätt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här