Franska Öppna: Ymer chanslös mot Zverev

6

6-1, 6-3, 7-6. Med undantag för slutet på tredje set var 5-rankade Alexander Zverev så överlägsen som man kunde förvänta sig, men ingen skugga ska falla över Mikael Ymer och hans insats i Franska Öppna.

Ymer fick ut max av sig själv i den här turneringen och är erfarenheter rikare och åker från Paris med 70 nya rankingpoäng och en plats mellan 120 och 130 när nästa ranking kommer efter Franska Öppna. Det är inte illa av en spelare som var rankad 364 när Franska Öppna gick för ett år sedan.

I början av sin karriär var vi många som fascinerades av Ymers sätt att hitta vägar att vinna på, att kunna läsa sina motståndare. Det kommer han behöva i fortsättningen och han behöver samla på sig mer erfarenheter av den här digniteten.

Om han har ett spel i sig som kommer att räcka hit eller dit är jag inte rätt person att uttala mig om, men med tanke på den stadighet han visat en längre tid talar mycket för en fortsatt positiv utveckling.

Föregående artikelFranska Öppna: Peterson och Larsson försvann i andra omgången
Nästa artikelEriksson i final i M25 Gyula i Ungern

6 KOMMENTARER

 1. Skall bli intressant att se hur han hanterar sin nya position rankingmässigt jämfört med Elias som ”varit nära topp 100” i två år eller så utan att ha lyckats ta det sista klivet.

  Det saknas dock 200 poäng och det är bra spelare i tuffa turneringar som skall slås på challengernivå Tålamod en dygd nu!

  Utbyte av erfarenheter och båda lyckas?

 2. Håller med Henrik, Mikael är på gång. Sedan får vi se hur långt det räcker framöver.
  Förhoppningsvis kan Mikael agera ’draglok’ åt Elias så att båda tar sig in på topp-100.

 3. Ska bli intressant att se hur team Mikael nu agerar planeringsmässigt. Trots juniorresultat på gräs och lockelse i att spela GS-kval finns risk till flera 0-poängare på gräset. Bättre mala på gruset och peaka i Båstad?

 4. Och vad väljer teamet bakom Mikael för turneringar framöver? Kan ju locka att ställa upp i kval till ATP-turneringarna eller kanske till och med komma in där? Fast då går man i samma fälla som Elias, som började rata challengers när han väl började vinna där. Sedan är steget mellan challengers och ATP väldigt stort. I challengers kan du med en bra lottning ta dig långt utan att stöta på nämnvärt motstånd.

  Det är lätt att sticka i väg men man måste ha i minne att de spelare Mikael slog i Paris är spelare på en nivå som han slagit tidigare i år, hyfsad challengernivå.

 5. Läste på annan plats att han planerar spel i två gräschallengers inför Wimbledonkvalet. Låter som en bra plan om han väljer gräset, teoretiskt lite lättare att vinna några matcher än vanskliga ATP-kval?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här