Gilles Simon pratar om Federer igen – inför Davis Cup-finalen

Gilles Simon är den fransman som visat bäst form på senaste. Och han har inte gett upp kampen om en Davis Cup-plats.

 – Jag har för avsikt att vara där, säger Gilles Simon.

 

Gilles Simon har visat en fin höstform som tog fart i US Open. En form som fortsatt. Med bra spel kommer självförtroende och med självförtroende brukar Gilles Simon ta tillvara på tillfällena att höras i media. För några veckor sedan sa han att han hoppades att den franska publiken inte skulle hålla på Roger Federer i Davis Cup-finalen. Egentligen inget konstigt uttalande med tanke på att fransmännen har hemmaplan, men det fick direkt svar från Federer:

– Gilles pratar mycket så det är inte förvånande att han gör det nu. Det är inte förvånande varken vad han säger eller hur han gör det, sa Federer då.

På presskonferensen inför Paris Masters passar Gilles Simon på att prata Roger Federer och Davis Cup igen.

– Det svåraste med att möta Federer är att kunna fullfölja sin plan. I exempelvis Rom lyckades jag inte med det och förlorade med 2-6 1-6. Men såväl jag som han vet att om jag har tillit till mig själv och är avslappnad så är det verkligen inte kul att möta mig. Federer känner att han kan förlora mot mig och även de andra franska spelarna, säger Gilles som senast fick stå tillbaka till förmån för kvartetten Gasquet, Tsonga, Monfils och Benneteau.

– Vi har fortfarande Paris Bercy kvar att spela och vi vet inte hur det kommer se ut om tre veckor. Jag har för avsikt att vara med och spela Davis Cup-finalen, men i slutändan är det Arnaud Clement (Davis Cup-kapten) som bestämmer.

Till Gilles Simons nackdel kan hans usla Davis Cup-facit läggas. I de matcherna som varit levande i Davis Cup har han det dystra singelfacitet 1-8. Vinsten kom mot österrikaren Stefan Koubek.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.