”Han gjorde inte rätt, regler ska tillämpas på alla”

Under matchen i Brasilien mot Fabio Fognini fick Rafael Nadal ett utbrott på domare Carlos Bernandes och uttryckte att han inte ville ha Bernandes som domare mer. Nu talar spanjoren ut.

 – Regler är regler, men måste tillämpas på alla, säger Nadal till tennisworlditalia.com.

Rafael Nadal (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Rafael Nadal (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Många tycker att Rafael Nadal borde varnas oftare beroende på att han tar för lång tid på sig mellan bollarna. Det tycker inte huvudpersonen själv för när huvuddomare Carlos Bernandes uppmärksammade detta i Rio så såg Rafael Nadal rött och talade om för Bernandes att han behövde inte döma Nadals matcher mer.

– För mig gjorde han inte rätt. De andra spelarna byter racket och showar på banan. Det verkar vara viktigare att ta upp för en domare än en fördröjning på fem-sex sekunder mellan bollarna. Jag kan inte acceptera det, säger Nadal och fortsätter:

– Regler är regler, det är sant. Men de måste tillämpas på alla. Är det bättre för sporten med racketbyten än en fördröjning på fem-sex sekunder mellan en boll och en annan. Är det ett bättre exempel för barn? Jag vet att jag tar lite längre tid på mig än de andra spelarna, men framförallt i Rio var väderförhållandena otroliga.

Nadal tar även upp en annan sak som upprörde honom under Fogniniförlusten i Rio.

– Under matchen gick jag in i tunneln för att byta om och han berättade att jag hade 15 sekunder på mig att göra det. Jag kunde inte tro det, många spelare går till exempel till badrummet mellan seten och är där väldigt länge. Jag sa till honom att jag kunde stanna längre och att jag var beredd att ta en varning. Jag har dock pratat med honom efter matchen och har inget emot honom. Det är en bra kille.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.