Helgens kvallottningar – Elias Ymer med i Toronto

Lördag kväll inleds kvalet till mastersturneringen i Toronto för Elias Ymer.

Ymer får möta 19-årige Benjamin Sigouin i första kvalomgången. Kanadensaren fick ett wild card till kvalet och är rankad 679. Som senior har han än så länge inte några resultat som sticker ut. Det låter lite enklare än vad det förmodligen är. Sigouin började college i januari, men var som junior topp 5 i världen.

Vinner Ymer väntar antingen Pierre-Hugues Herbert eller Hubert Hurkacz i kvalfinalen.

Mikael Ymer kvalar till challengern i Pullach, Tyskland (€ 127,000 på grus). Som vanligt är det tre matcher som behöver vinnas för att ta sig in i huvudturneringen. Ymer inleder i alla fall mot Sebastian Prechtel [1304] och den går som fjärde och sista match idag lördag på centercourten. Vinnaren där möter antingen Zizou Bergs [456] eller Tobias Simon [474]. Ymer är fjärdeseedad i kvalet och bäst rankad bland blivande (?) kvalfinalmotståndare är Steven Diez [316].

Markus Eriksson kvalar till challengern i Portoroz, Slovenien (€ 64,000) som spelas på hard court. Eriksson är femteseedad och står över första omgången och möter sedan ett wild card från hemmaplan, Mark Andrejic [1629] eller Anze Arh [1562]. I eventuell kvalfinal kan det bli mot Christopher Heyman [311].

Ett annat svenskt namn dyker upp i den här kvallottningen, nämligen Robert Kjellberg. Smålänningen, uppvuxen utanför Ekenässjön, är före detta collegespelare och idag verksam som assisterande coach på Jacksonville State.

 

10 KOMMENTARER

  1. Få se om Björklund och Yudanov kan kvala in till sina 25:or också. Båda har bra lottningar för det.

    Såg att 2003:an Johanna Ström var snubblande nära att besegra Cabaj Awad i App Opens sommartour. 4-6 i avgörande.

  2. Bra av Malmqvist att slå nr 545 Carrasco. Hon började året dåligt, men har tagit några bra skalper på sistone. Möter iofs Armitano som slog KRP nyligen i kvalfinal, men med maximalt flyt blir det tre som kvalar in till 25:or den här veckan.

  3. Ser varken Johanna Larsson eller Rebecca Peterson med i Montreal, Peterson har inte spelat på ett tag, trodde hon skulle ladda upp i Washington eller San Jose och sedan spela Masters innan US Open. Men kanske sjuk eller skadad.

  4. Björklund slog Eikeri! Norskan var andraseedad så det öppnar ju upp Björklunds halvs av lottningen. Kan hon hålla uppe nivån hela veckan kan det här bli riktigt skoj :o)

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 35 | Nu inleds US Open

Ännu en Grand Slam väntar och som vanligt hoppas man: får svensk tennis ett lyft nu? Vi entusiaster är säkerligen tillfreds om vi får se...

Peterson får möta Puig i US Open

Johanna Larsson och Mikael Ymer spelar kvalfinaler fredag kväll.

Vecka 34 | Koll på ITF-tennisen

Här spelar svenskarna.

Så blev lottningarna till kvalen i US Open

Mikael Ymer, Elias Ymer, Johanna Larsson och Susanne Celik i kvalet.

Vecka 33 | Här spelar svenskarna denna vecka

Rebecca Peterson möter Johanna Konta i Cincinnati.