Helgens kvallottningar – Elias Ymer med i Toronto

Lördag kväll inleds kvalet till mastersturneringen i Toronto för Elias Ymer.

Ymer får möta 19-årige Benjamin Sigouin i första kvalomgången. Kanadensaren fick ett wild card till kvalet och är rankad 679. Som senior har han än så länge inte några resultat som sticker ut. Det låter lite enklare än vad det förmodligen är. Sigouin började college i januari, men var som junior topp 5 i världen.

Vinner Ymer väntar antingen Pierre-Hugues Herbert eller Hubert Hurkacz i kvalfinalen.

Mikael Ymer kvalar till challengern i Pullach, Tyskland (€ 127,000 på grus). Som vanligt är det tre matcher som behöver vinnas för att ta sig in i huvudturneringen. Ymer inleder i alla fall mot Sebastian Prechtel [1304] och den går som fjärde och sista match idag lördag på centercourten. Vinnaren där möter antingen Zizou Bergs [456] eller Tobias Simon [474]. Ymer är fjärdeseedad i kvalet och bäst rankad bland blivande (?) kvalfinalmotståndare är Steven Diez [316].

Markus Eriksson kvalar till challengern i Portoroz, Slovenien (€ 64,000) som spelas på hard court. Eriksson är femteseedad och står över första omgången och möter sedan ett wild card från hemmaplan, Mark Andrejic [1629] eller Anze Arh [1562]. I eventuell kvalfinal kan det bli mot Christopher Heyman [311].

Ett annat svenskt namn dyker upp i den här kvallottningen, nämligen Robert Kjellberg. Smålänningen, uppvuxen utanför Ekenässjön, är före detta collegespelare och idag verksam som assisterande coach på Jacksonville State.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.