Herbert: Underlaget passar mig perfekt

By Carine06 from UK (Pierre-Hugues Herbert) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
By Carine06 from UK (Pierre-Hugues Herbert) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Pierre-Hugues Herbert är Mikael Ymers kommande motståndare. En offensiv spelande fransman som trivs i Kungliga tennishallen.

– Det här underlaget är faktiskt det jag tycker bäst om, sa Herbert till swetennis efter den första omgången.

Att Pierre-Hugues Herbert har ett stort spel i sig råder inget tvivel om. Framförallt passar inomhusgolv hans offensiva spelsätt. Efter första omgångens seger mot greken Theodoros Angelinos sa han följande:

– Det är ingen tvekan om att jag trivs inomhus och ska jag vara ärlig så är de här banorna de jag tycker bäst om.

6-3 6-3 mot Angelinos var siffror som var klara och kunde varit större.

– Jag visste jag mötte en spelare som nästan bara spelat på grus och därför försökte jag spela aggressivt, rycka i spelet och spela en hel del serve och volley som jag brukar.

Bara för några veckor sedan tog han en ATP-titel i dubbel vilket vittnar om att han är en kompetent serve och volleyspelare. I Tokyo Open vann han tillsammans med polacken Przysiezny Tokyo Open efter att ha tagit en kvartett imponerande skalper. Eller vad sägs om bröderna Bryan, Murray/Peers, Buturac/Klaasen och Dodig/Melo?

Efter matchen i Stockholm Open-kvalet mot Angelinos så spanade Herbert in Jacob Adaktusson mot Jonathan Mridha av en anledning.

– Jag trodde att jag skulle möta någon av dessa svenskar eller jag var säker på det. Det är därför jag tittar på den, men det är alltså Mikael Ymer jag ska möta. Han vet jag faktiskt inte något om.

– Är han bara 16 år? Låter som han kommer ha publiken på sin sida.

På söndagsförmiddagen tränade Herbert med en annan svensk. Igor Tubic fick spara med Herbert och så här säger han om Herbert:

– Han spelar väldigt flackt men samtidigt tyckte jag att han missade en del. Nu stod vi bara och slog och det blir ju annorlunda på match men kan Mikael bara hålla i bollen så kan misstagen komma.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.