Inför vecka 8: Acapulco, Dubai och Sao Paulo

En vecka med en hel del överraskningar, där det i slutändan viktigaste, blev att Del Potro håller i mer än en match är över. Querrey, Cuevas och Kyrgios kröner vi som veckans vinnare och blickar framåt mot en återigen fartfylld vecka.

Acapulco

2016-ATP-Acapulco

En turnering som ofta brukar kunna bjuda upp till en del riktigt bra matcher. En liten tråkig nyhet, men förståeligt är att Del Potro inte kommer till spel i veckan. Tanken var att han skulle spela denna vecka också men väljer att vänta till Miami. Helt rätt ändå, det är bra om han inte sliter ut sig direkt i inledning. Annars såg det rätt bra ut för Del Potro, inte alls så illa som jag trodde, även om backhanden fortfarande såg lite klen ut vid tillfällen.

Toppseedade detta år i Acapulco har vi David Ferrer och Kei Nishikori där de båda ställdes i förra årets final. 6-3 7-5 till Ferrer då och vi får se om det kan bli en upprepning av fjolårets final. Rätt enkel lottning för Ferrer, Marin Cilic får ses som huvudutmanaren där. Brukar ofta bli lite tufft för de som veckan innan spelat på en annan kontinent, vi får se hur han förhåller sig till det. Annars är det på den övre halvan intressant att se Ram mot Tomic igen, kommer Tomic att visa sin sämsta sida två veckor i rad?

Den nedre halvan är betydligt tuffare, här finner vi både Thiem och Dimitrov. Thiem såg dock väldigt sliten ut i helgen och jag har inga större förväntningar på honom denna vecka och Dimitrov såg helt hopplös ut i sin semifinal mot Ram. De båda kommer definitivt behöva höja sig om de ska utmana i veckan. Annars har Nishikori en rätt behaglig väg till finalen där. Jag tror nog det återigen blir en final mellan han och Ferrer.

Dubai

2016-ATP-Dubai

Dubai med tre topp tio spelare denna vecka, Berdych, Wawrinka och självklart Djokovic. Det finns ju inte så mycket att säga om Djokovic del i lottningen, han kommer kunna gå på halvfart, om ens det att ta sig till final och vid final. Ja, den ende som kan utmana där är Wawrinka, och han brukar vara riktigt halvtaskig denna tidpunkt på året. Det såg man om man tittade på förra veckans turnering i Marseille. Hade det svårt mot Stahkovsky där, och det skulle kunna bli likadant denna vecka.

Mest intressant den här veckan blir att se hur Kyrgios är. Fullständigt mosade med sin serve och sina kraftfulla grundslag i Marseille, där han välförtjänt vann, men kan han prestera liknande denna vecka med? Jag hoppas ändå så, för i så fall lär defintivt Berdych och Wawrinka bli tvungna att börja prestera.

Hur kul hade det dock inte varit med en Kyrgios – Djokovic final? Jag kommer hålla alla mina tummar för den. Det är defintivt en match-up man tänkt ut många gånger i huvudet. Självklart kommer Djokovic att stå som vinnare denna vecka, men hur pass mycket kan Kyrgios utmana världens bäste?

Sao Paulo

2016-ATP-Sao Paulo

Återigen en brasiliansk turnering och jag bara hoppas att regnet inte återfinns i Sao Paolo med för det var inte alls kul att följa Rio de Janeiro. Mycket förstördes av det oväder som befanns sig där, förhoppningsvis kanske Sao Paolo tar tillfället i akt att använda deras fantastiska inomhusanläggning på grus.

Toppseedad med ett wildcard finner vi Benoit Paire. Svårt att se hur motiverad han kommer att vara under veckan, eller ja, det är alltid svårt att förutse. Man bör ju i alla fall utgå från att han vill spela lite tennis. Tror han även motiverad kommer få det svårt mot Lajovic eller Vanni i andra omgången, de är oftast alltid motiverade, så det lär bli intressant. Överlag känns det som att både Cuevas och Almagro har en väldigt bra chans till en av finalplatserna.

Nedre halvan känns rätt öppen och har en relativ jämn nivå mellan spelarna. Det skulle definitivt kunna bli så att seedade spelare åker ut tidigt. Förhoppningsvis kan Bellucci kliva fram här och hemma brukar han kunna vara lite vassare. Överlag hoppas jag på någon skräll, tyvärr drog sig Pella ut förståeligt, annars är han en spelare som uppvisat en hög kvalitet den senaste tiden. Jag tror dock att vinnaren blir mellan Cuevas och Almagro.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.