Ingen Gulbis när Lettland nominerade sitt DC-lag

Ernests Gulbis
By Carine06 from UK (Ernests Gulbis Uploaded by Flickrworker) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Ingen Ernest Gulbis. Heller ingen Andis Juska i det lettiska Davis Cup-laget mot Sverige. Ingen av dessa är emellertid anmälda men kan dyka upp ändå.

Sveriges chanser ökar. Men å andra sidan blir det tråkigare. Det är slutsatserna man kan dra om Lettland kommer med det manskapet de idag anmälde. Ingen Ernest Gulbis och ingen Andis Juska fanns emellertid namngivna. Precis som i fallet Lindstedt kan det ändras fram till torsdagen den 23:e oktober.

– Samma sak där. Även om Gulbis inte är med i truppen kan han precis som Robban komma hit, säger Fredrik Rosengren.

i Lettlands trupp är istället det istället tvillingarna Martins och Janis Podzus som utger stommen. Mikus Losberg är en junior och Mikael Libietis skötte ena singeln senast mot Österrike där han förlorade mot Jurgen Melzer i tre raka set. Annars har han inte spelat på proffsnivå detta år.

– Det hade blivit vråltufft om Gulbis kom hit men å andra sidan hoppas man det. Det är Davis Cup och man vill se de bästa spelarna.

– De har tillräckligt bra lag för att skaka oss ändå. Vi måste vara hundra för vi inte är i någon position att underskatta någon utan vi måste göra ett fantastiskt jobb.

Fredrik Rosengren är noga med att poängtera att det inte tal om någon underskattning.

– En av dem (Martins Podzus) vann en future i Tyskland i lördags. I Davis Cup spelar det ingen roll om man ligger 350 eller 850. Det finns väldigt många tennisspelare som är lika bra i det spannet.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.