”Jag fnissade för mig själv när jag läste Coric kommentar”

0

Borna Coric uttalande om att han är den bäste spelare i sin generation har skapat irritation bland jämnåriga.

 – Jag läste hans kommentarer och fnissade för mig själv, säger Nick Kyrgios.

Borna Coric (Foto: Carine 06 - https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/ - CC BY-SA 2.0)
Borna Coric (Foto: Carine 06 – https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/ – CC BY-SA 2.0)

I en uppmärksammad intervju med talangen Borna Coric kom några uttalanden som Borna själv inte var helt nöjd med. Kroaten ansåg sig emellertid ha blivit felciterad. Reaktionerna från vissa kollegor på touren har hur som helst inte låtit vänta på sig.

– Jag läste att han ansåg sig vara den bästa spelaren i sin generation och att han påstår sig spela som Djokovic. Jag fnissade lite för mig själv, säger Nick Kyrgios till australiensiska sajten smh.com

Kyrgios fortsätter:

– Han har haft ett par bra resultat och tänker redan att han spelar som Djokovic eller Murray. Det kan alltid bli lite problem när man tänker den sortens saker om sig själv eftersom de här spelarna är så mycket starkare än oss såväl fysiskt som mentalt. Vi har en del hel del arbete att göra, vi unga killar.

Det har under senaste året pratats om ett annalkande generationsskifte i världstoppen. Enligt Kyrgios lär det låta vänta på sig ytterligare ett tag.

– De fyra stora är fortfarande där. De är definitivt de svåraste killarna att slå. Jag tror att det kommer fortsätta så de kommande två-tre åren. Man talar om generationsskifte, men de här killarna är konsekvent i finaler.

– Jag är inte säker på att vi kommer att se ett generationsskifte ännu. Det finns en del unga killar som kommer upp, men det handlar inte bara om att göra bra resultat här och där. Det handlar om att vara konsekvent och utmana dessa killar kontinuerligt. Det är vad jag siktar på, att hålla en hög kontinuerlig nivå.

 

Föregående artikelBlandade resultat för svenskarna
Nästa artikelLindell klart vassast i svenskmöte

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här