”Vi hade ett problem. Vi pratade men nu är allt ok,”

Nu har Roger Federer, Stan Wawrinka och domare Cedric Mourier talat ut om incidenten mellan Stan Wawrinka och Roger Federers fru Mirka.

 – Jag insåg att han blev arg på Rogers hustru, berättar domare Mourier.

 

Mycket har sagts, skrivits och spekulerats om vad som hände i slutskedet av mötet mellan Stan Wawrinka och Roger Federer. VI har tidigare redogjort för vad som hände. Nu har domare Cedric Mourier uttalat sig om hur han upplevde det. Detta för sajten 20min.ch.

– Det var ett spänt ögonblick i slutet av matchen. Jag ser att Stan är irriterad och vänder sig till Federers box. Jag frågar Wawrinka vad som händer och Stan svarar det är hon och jag förstår att han är arg på Federers fru, säger Cedric Mourier.

Vad hände i ditt huvud då?

– Jag lyssnar, försöker att se till att spelet ska flyta på och se till att spelet ska återupptas så snabbt som möjligt. Det var en svår match för mig också, säger Mourier som inte följt alla skriverier:

– Jag är för närvarande i USA och har inte kunnat följa det i pressen. Jag förstod verkligen vidden av situationen genom att granska videon under morgonen.

Hamnar du ofta i sådana situationer?

– Sådana saker kan faktiskt hända. Men då har det rört sig om mindre omskrivna spelare och om spelar som inte spelar Davis Cup-final tillsammans veckan efter, säger domaren med ett skratt.

Roger Federer själv bekräftar vid dagens DC-presskonferens i Frankrike att Wawrinka och han diskuterade situationen i omklädningsrummet.

– Det är sant. Vi hade ett problem. Vi pratade i omklädningsrummet men nu är allt ok. Vi är avslappnade över vad som hände och så pass gamla och rutinerade, säger Federer som även fick frågan om att domaren uttalat sig:

– Domaren får inte uttala sig efter en match. Han nämnde till och med min fru och mitt namn men jag bryr mig inte.

Wawrinka säger så här om situationen:

– Vad som hände mellan mig och Roger har gjort att vi kommit varandra närmare. Vi är vänner och i förra veckans match var det mycket spänning, säger Wawrinka.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.