James Blake nedbrottad av en kvintett poliser

Den gamle världsfyran James Blake blev tagen för att vara en brottsling utanför sitt hotell. Blake fick se sig nedbrottad av polisen och är inte nöjd över händelsen.

 – Det var definitivt läskigt och galet, säger Blake.

James Blake ((Foto: si.robi – CC BY-SA 3.0)
James Blake ((Foto: si.robi – CC BY-SA 3.0)

James Blake är på plats för att bevittna US Open. Precis när han skulle ta sig från sitt hotell till tennisarenan hände plötsligt något märkligt. Blake blev först plötsligt nedbrottad av en polis för att sedan bli omringad av en annan kvartett poliser. Blake fick lindriga skador på ben och armbåge och tyckte förstås att polisen kunde agerat på ett annorlunda sätt om de nu överhuvudtaget skulle agerat.

– Jag stod ju bara där. Det är inte ens nära ett acceptabelt beteende från polisen. Det är så onödigt, säger Blake till New York Daily News och kräver en ursäkt:

– En ursäkt så att de förstår att det inte är okej att göra så här mot någon annan i morgon.

Varför grep då polisen Blake? Jo, polisen misstog Blake för att vara en man som står misstänkt för identitetsstöld. På frågan om Blake tror att hans hudfärg spelade roll svarar han:

– Jag vet inte om det är så enkelt. Jag tyckte helt enkelt det var onödigt övervåld, oavsett vilken hudfärg jag har. Jag tror att min hudfärg spelade roll, men oavsett så finns det ingen anledning för någon att göra så, säger han.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.