Jeremy Chardy: “Mitt mål är topp 20”

Jeremy Chardy (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jeremy Chardy (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Jeremy Chardy gör en förändring till 2016. Utöver Magnus Tideman kommer också Chardys fysioterapeut att resa med honom på touren nästa år och det ska ta honom in på topp 20.

– Det fysiska är jätteviktigt och jag förväntar mig mycket av den här förändringen, säger Jeremy Chardy till tennisleader.fr.

Tideman har coachat Chardy sedan sommaren 2013. Den 28-årige fransmannen nosade i år på sin bästa ranking, 25, men slutade som nummer 31. Han hade tre kvartsfinaler i 250-turneringarna i Marseille, Houston och Stockholm men bästa insatsen kom i Rogers Cup i Montreal där han nådde semifinal mot Novak Djokovic.

– Min första semi i en Masters någonsin. Det är sant att jag spelade bra i de större turneringarna och det var ett mål för mig, säger Chardy.

Han var också i fjärde omgången i både Franska Öppna och US Open, men i de mindre turneringarna hade han kunnat gå längre. Programmet styrdes efter att vara i form till Grand Slam-turneringarna och det stora turneringarna.

– Ibland är det en eller två matcher, vunna eller förlorade, som kan göra stor skillnad i slutet av året. Mitt mål är att nå topp 20, säger Chardy som inleder säsongen i Doha och sen reser vidare till Sydney innan det är dags för Australian Open.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.