Junior fick wild card till kvalet i Båstad

Markus Eriksson, Carl Söderlund – och John Hallquist Lithen. Den vänsterhänte junioren från GLTK är överraskningen i lottningen till kvalet till Swedish Open i Båstad.

Två blev till tre platser när lottningen gjordes på lördagen. Det blev följden av ett par återbud och att Markus Eriksson kom in som alternate istället. Nu gick friplatsen istället till 17-årige John Hallquist Lithen.

Hallquist Lithen tillhör de främsta i landet bland grabbarna födda 2001. Han är född sent på året, i december, och sålunda inte fyllda 18 ännu. Till skillnad mot många andra jämbördiga juniorer i landet har GLTK-spelaren valt spel på de inhemska tourerna istället för ITF Juniors och är en flitig sedd gäst i de svenska tennishallarna och på grusbanorna. Han har två vunna sommartourer i år. Det här blir förstås en helt annan nivå.

Lottningen till huvudtävlingen finns här och det finns naturligtvis anledning att återkomma till den. Klart är att Mikael Ymer möter Alejandro Davidovich Fokina medan Elias Ymer möter Thiago Monteiro.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.