Kvalfinalen där nerven hängde i luften

0

 

 

Ante Pavic (Foto: si.robi: https://www.flickr.com/photos/sirobi/)
Ante Pavic (Foto: si.robi: https://www.flickr.com/photos/sirobi/)

Vissa tennismatcher är viktigare för spelarna än andra. En typiskt sådan var kvalfinalen mellan Ante Pavic och Federico Gaio. Kroaten Pavic var den som kunde andas ut.

 – Hela matchen andades lite nerv, log segraren Pavic efter matchen.

En spelare som aldrig kvalat in i en ATP-turnering mot en spelare som varit och nosat på tennisens fina scen men varit borta ett halvår på grund av körtelfeber. Federico Gaio och Ante Pavic hade båda goda chanser att ta sig in i huvudturneringen på papperet och det visste de båda.

– Jag spelade kvalfinal i Newport i somras, men innan dess var det länge sedan, sa Ante Pavic till SweTennis efter segern.

Mycket nerv

Det märktes att matchen var viktig för de båda spelarna. Gaio servade för setet vid 5-4 men Pavic breakade via en nätrullare. I gamet efter skaffade sig Gaio 0-40 i Pavic serve och en mängd breakbollar utan att förvalta dessa. När de italienska nerverna hade sviktat såg Pavic ut att gå mot setvinst via 6-2 i tiebreaket men istället blev det till 6-6 efter att kroaten missat en smash.

– Jag hade 6-2, tappade och den där smashen alltså, skrattar Pavic:

– Jag sträckte mig längre och längre bak och till slut såg jag den inte på grund av ljuset.

Men Pavic kunde ändå andas ut när italienaren bjöd på ett dubbelfel vid 6-7 i tiebreaket. I andra setet var det kroaten som kopplade initiativet.

– Första setet var sådär men jag kämpade och hittade lösningar. I andra setet började jag spela bättre och hade 4-2 när jag började tänka för mycket. Han slog några bra returer och sedan var det att jobba igen. Det är alltid så, något man får räkna med.

Kvalfinaler mentalt tuffa

Pavic överlevde dock knipan och tog sig in i huvudtävlingen via 7-6 6-4.

– Hela matchen var det lite spänd, men det är en del av sporten. Nu känns det väldigt skönt.

– När det är kvalfinaler så är det alltid tufft mentalt. Jag spelade en i Newport i somras och då gjorde jag en mentalt perfekt match och vann 6-4 6-4 med utan servegenombrott.

”Känns väldigt bra”

En extremt skön seger i Stockholm Opens kvalfinal för en pratglad Pavic.

– Det känns väldigt bra. Förra veckan spelade jag en future i Frankrike och förlorade i första omgången och det var en katastrof för mig. De senaste veckorna känns det som jag har spelat bra på träningen så det handlar om att få matcher och jobba mentalt med mig själv för att nå min gamla nivå, så jag hoppas att det kommer snart.

Fotnot: En längre intervju med Ante Pavic om körtelfeber och hur det kan vara så vanligt inom tennisen kommer vid annat tillfälle.

 

 

Föregående artikelZverevs coach inför mötet mot Ymer: ”Vi måste ta det seriöst”
Nästa artikelYmers tränare: ”Nummer ett är att njuta”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här