Kvalspelare tiebreakar sig vidare i Italien – fem raka tiebreakvinster

Kvalspelaren Jan Hernych brukar vakna till liv när underlaget är snabbt och inomhus. Nu är han i semifinal vid challengern i Ortisei. Detta efter att ha vunnit fem raka tiebreak.

 

Alla som kan sin Jan Hernych vet att tjecken är en oerhört kompetent spelare när det kommer till snabba underlag där bollen studsar lågt. Att han skulle trivas på underlaget i Ortisei i norra Italien är således inte någon chock. Vad som dock är mer anmärkningsvärt är att Jan Hernych är inne i ett våldsamt tiebreakstim. I kvalet var tjecken för överlägsen för att setet skulle leda till tiebreak. I huvudtävlingen har det dock blivit tiebreak mest hela tiden. Hernych har fortfarande inte förlorat ett enda set på sina sex matcher och i huvudtävlingen har fem av sex set gått till tiebreak. Samtliga dessa har Hernych vunnit. Bryts sviten i semifinalen mot hemmafavoriten Andreas Seppi tro?

I den andra semifinalen blir det heltyskt då Mattias Bachinger ställs mot Dustin Brown. Ortisei ligger för övrigt i den delen av Italien där det talas tyska så låt oss gissa att Bachinger och Brown trivs bra i Bolzanotrakten.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.