Paes hoppas på Djokovic som sin 100:e partner – och på ett boksläpp samt ett sjunde OS

0

Ett Mastersslutspel utan Leander Paes är en ovanlighet. Nu är det också ett faktum. Men 41-åringen tänker fortsätta att satsa och funderar över vem som ska bli hans 100:e dubbelpartner på touren.

– Jag har pratat med Novak Djokovic. Han är entusiastisk, säger indiern.

 

By Carine06 from UK (Leander Paes Uploaded by russavia) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]
By Carine06 from UK (Leander Paes Uploaded by russavia) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]
I en intervju med Times of India pratar Leander Paes ut om hur det känns att stå vid sidan av banan när Mastersslutspelet nu satt igång, att vara utanför topp 25 på världsrankingen, om vem som blir hans 100:e dubbelpartner, sitt struliga 2014 på det privata planet, ett sjunde OS och planerna på att ge ut en bok.

 

Väldigt länge sedan

 

Att Leander Paes detta år inte finns med i Mastersslutspelet känns märkligt för många, så även för huvudpersonen:

– Det måste ha varit väldigt länge sedan det hände, säger Leander som återfinns på blott 29:e plats på dubbelrankingen:

– Det kan inte ha hänt på åtminstone 15 år att jag varit så långt ned. Jag är besviken att jag inte finns med i mastersslutspelet men jag är inte förvånad. Jag har haft ett extremt tufft år på det personliga planet. Du måste vinna stora matcher men tryggheten och den målmedvetna fokuseringen har saknats. Alla dessa faktorer har avspeglat sig på min tennis.

 

Evig optimist

 

Leander Paes syftar på den vårdnadstvist han varit inblandad i.

– Det har varit ett svårt år, men tennis är fortfarande en prioriterad fråga. Jag är en evig optimist. Jag känner mig väldigt motiverad när jag ser framåt, ta hand om min dotter, min tennis, mitt företag, att skapa en god miljö för min familj. Att avsluta det smutsiga kapitlet i mitt liv och få allt utsorterat. Jag kommer att vara stark.

Och Leander Paes kommer fortsätta på touren även på ålderns höst. År 2015 kommer även bli året då Paes firar ett jubileum. Enligt Wikipedia har nämligen indiern spelat dubbel med 99 olika spelar på touren.

– Det är inte 99 eftersom Wikipedia har räknat med Donald Johnson två gånger. Det är 98. Många spelare har uttryckt intresse över att bli min 100:e partner. Jag har även pratat med Djokovic. Han är entusiastisk. VI får se vem som slutligen blir min 100:e partner.

 

Siktar på sjunde OS:et

 

Paes har också ett annat rekord i sikte, ett sjunde olympiska spel.

– Rio 2016 är fortfarande på min radar. Om jag av någon anledning inte får chansen att spela det, så har jag fortfarande haft en fantastisk karriär och skulle vara mycket nöjd med det. Så om Rio inte händer, så händer det inte.

Likt Sania Mirza finns även tankar på släppa en bok om sitt liv.

– Det är på gång. Det har gjorts en del arbete också, men just nu ligger fokus på andra saker som vårdnadstvisten och min tenniskarriär. Vi måste räkna ut den bästa tiden för att publicera min bok bara. Kanske under OS i Rio, funderar Paes.

 

Föregående artikelTvå gånger 6-1 6-1 i Grupp A – Wawrinka och Djokovic mosade sina motståndare
Nästa artikelChallengerframgång – Patrik Rosenholm är vidare till andra omgången i Helsingfors

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här