Många svenskar i kval – en vidare till söndagen

Tre svenskar i challengerkval och en i WTA-kval. En gick vidare – Mikael Ymer.

Vi börjar med challengern i Lyon. Mikael Ymer besegrade Boutillier [619] med 6-2, 6-2 och Ymer bröt därmed en svit på fem raka förluster – alla i kval till challengers på grus. Det borde också vara bra chans mot Daniel Dutra da Silva, rankad 392. Vinnaren här möter i kvalfinalen antingen Blancaneaux eller Tabatruong. Det hade varit intressant med en match mellan de båda 98:orna Ymer och Blancaneaux.

Elias Ymer var anmäld till Lyon, men är inte med i lottningen.

Markus Eriksson tävlar i Centralasien och det tog slut idag i första kvalomgången till challengern i Almaty, Kazakstan. 344-rankade Statham vann på gruset med klara 6-1, 6-2. I förra veckan blev Eriksson utslagen i andra kvalomgången. Ifjol var Eriksson i semifinal i challengern i Prostejov och det är poäng han blir av med på nästa ranking och kommer hamna runt 370 på rankingen.

Christian Lindell var med i kvalet till challengern i Caltanissetta, men förlorade i första omgången mot 573-rankade Davide Galoppini efter tre set.

Cornelia Lister spelar dubbel kommande vecka med Darija Jurak i holländska Hertogenbosch. Båda fick också plats i singelkvalet. Lister mötte 150-rankade Tereza Martincova på gräset och fick stryk efter två jämna set med 6-7, 4-6.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.