Många svenskar i kval – en vidare till söndagen

Tre svenskar i challengerkval och en i WTA-kval. En gick vidare – Mikael Ymer.

Vi börjar med challengern i Lyon. Mikael Ymer besegrade Boutillier [619] med 6-2, 6-2 och Ymer bröt därmed en svit på fem raka förluster – alla i kval till challengers på grus. Det borde också vara bra chans mot Daniel Dutra da Silva, rankad 392. Vinnaren här möter i kvalfinalen antingen Blancaneaux eller Tabatruong. Det hade varit intressant med en match mellan de båda 98:orna Ymer och Blancaneaux.

Elias Ymer var anmäld till Lyon, men är inte med i lottningen.

Markus Eriksson tävlar i Centralasien och det tog slut idag i första kvalomgången till challengern i Almaty, Kazakstan. 344-rankade Statham vann på gruset med klara 6-1, 6-2. I förra veckan blev Eriksson utslagen i andra kvalomgången. Ifjol var Eriksson i semifinal i challengern i Prostejov och det är poäng han blir av med på nästa ranking och kommer hamna runt 370 på rankingen.

Christian Lindell var med i kvalet till challengern i Caltanissetta, men förlorade i första omgången mot 573-rankade Davide Galoppini efter tre set.

Cornelia Lister spelar dubbel kommande vecka med Darija Jurak i holländska Hertogenbosch. Båda fick också plats i singelkvalet. Lister mötte 150-rankade Tereza Martincova på gräset och fick stryk efter två jämna set med 6-7, 4-6.

- Annons -

13 KOMMENTARER

 1. Synd att Lister inte kvalade in. Hon tappar många poäng då hon kvalade in ifjol. Men spelet är uppenbart på topp-200 nivå så förhoppningsvis trillar det snart in lite matchvinster

 2. Mikael Ymer-Maxime Tabatruong [588] möts i kvalfinalen i Lyon. Någon kommer bättra på sin statistik. Ymer har kvalat in till 4 av 17 challengers. Tabatruong har vunnit två challengermatcher (!) under hela sin karriär. 28 år gammal.

 3. Hmm står lite fel i början väl. Alla utom Ymer har chansen att ta sig in i huvudturneringen…tvärtom ska det väl vara.

  Slänger ut min fråga igen om Jonathan Mridha. Inte en match än i år. Skadad eller lagt ner’t?

 4. Ja! Han visade under förra säsongen att han besitter en hög kapacitet och också en stabilitet med flertalet semifinaler eller bättre på future touren.

 5. Mikael Ymer vann precis och kul för honom att vara inne i en main draw ordentligt, det var länge sedan. Slog bort toppseedade spelaren – kan han hänga på med fler vinster?

  Elias? Satsar han på gräset kanske? Har kanske svårt komma in i kvalen i Queens/Halle. Ifjol 8 p i Wimbykvalet och 17 p i Poprad inspelade i juni månad. Lite poäng från Båstad challenger sen inte något at försvara innan 90 poäng i slutet av augusti. Blir det topp 100 i sommar eller faller han tillbaka på sensommaren…?

 6. Kul att Ymer vinner i första omgången, trots en kass lottning där han möter den förstaseedade. Vill därför upprepa en tidigare kommentar om att han bör fortsätta och spela Challenger och inte ITF😉. Sedan är det ju givetvis så att det är han och hans coach/rådgivare som vet vad som är bäst och inte vi som tycker saker på SweTennis😬.
  Såg inte matchen men båda spelarnas oförmåga att vinna sina egna servegame är ju frapperande. Där finns det lite att jobba på om Ymer vill klättra på rankingen.

 7. Såg lite på matchens andra set. Ymer gjorde inte så många egna misstag vilket var bra men jag såg honom aldrig gå på nät. Carballes stod för missarna. Hade under 40% vunna förstaservar.
  Nu är bröderna Ymer etta och tvåa i Sverige.

 8. Desto tyngre för Bergevi som förlorade fjärde matchen i rad trots 5-2 I avgörande.
  Knappast troligt att han når topp 600 som de sades efter semifinalen i Karlskrona.
  Svensk herrtenis är bara bröderna Ymer.

 9. Inland vet någon annan vad som är bäst för en själv – men det är svårt att erkänna och en mognadssak…

  Visst är det så att din mamma eller fru faktiskt haft rätt ganska ofta?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt