Marterer slog Almagro i kvalfinalen

0
Merterer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Merterer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Maximilian Marterer. Lägg namnet på minnet. Den tyske ynglingen kommer gå en ljus tennisframtid till mötes. I kvalfinalen i Stockholm Open slog han ut Nicolas Almagro med 6-3 6-4.

 – Sett till ranking är det min största framgång hittills, säger Marterer till SweTennis efter segern.

Många hade säkert räknat med att Nicolas Almagro skulle promenera ganska enkelt genom kvalturneringen. Men i kvalfinalen så bjöd tyske 20-åringen Maximillian Marterer på strålande tennis mot en halvloj Almagro.

– Serven funkade bra och jag spelade även bra från forehandsidan, säger han till SweTennis.

Låt vara att Nicolas Almagro inte är den spelare han har varit. Men inget ska tas ifrån Maximillian Marterer som spelade som han gjort genom hela kvalet. Mycket bra tennis. Almagro hade säkert räknat med att tysken skulle tappa spelmässigt i styrka när det andra setet stod och vägde. Istället plockade 20-åringen fram några riktigt imponerande slag i avgörande lägen vilket fick spanjoren att gestikulera uppgivet med händerna. När sedan Almagro hawk eye-utmaning felade med en meter så skeppade spanjoren först i väg en boll all världens väg, för att sedan tanka bort x-antal bollar. Men faktum är att Marterer fick spanjoren frustrerad med sina projektiler i avgörande lägen och tysken hade sannolikt vunnit matchen ändå.

Största framgången hittills?

– Självklart, jag spelar inte ofta sådana här turneringar.

Hur tänkte du kring att möta Almagro som ju varit i världstoppen ganska nyligen?

– Jag försökte fokusera på matchen och inte så mycket på motståndaren. Han är en väldigt bra spelare och jag visste att jag var tvungen att plocka fram min bästa tennis och turligt nog gjorde jag det.

Och tankar i det andra setet efter att du tagit det första?

– Jag hade en tuff match mot Istomin förra veckan och vann det första setet. I andra set blev jag lite trött så jag försökte fokusera på min serve och att spela forehand. Nu funkade det mycket bättre.

Hur ser du på ditt år så här långt?

– Jag startade bra med några futurevinster, men spelade inte lika bra efter det, men har återigen gjort ganska bra resultat och nu hoppas jag att det fortsätter.

När bestämde du dig för att spela Stockholm Open?

– Det var faktiskt inte planerat. Jag var i Tashkent förra veckan. Jag hade några alternativ. Min coach (Michael Kohlmann) sa att det är trevligt att spela här så jag bestämde mig för att åka hit, säger han och avslutar:

– Det är väldigt trevligt här i Stockholm.

Föregående artikelAugust Zetterberg tog första rankingpoängen
Nästa artikelZverevs coach inför mötet mot Ymer: ”Vi måste ta det seriöst”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här