Mikael Ymer slog Istomin – får möta Fognini

9

Mikael Ymer, rankad 337, slog Denis Istomin, rankad 91, i första omgången i Båstad. Vilka slutsatser kan man dra av det?

Det är lite som att trampa på minerad mark om man ska analysera detta. Jag vill absolut inte förringa Ymers insats, för den var bra. Det såg spänt och nervöst ut i inledningen, men från breaket i första set och framåt var Ymer stadig och rätt mycket bättre.

Båda spelarna hade tre breakmöjligheter vardera i fjärde respektive femte gem i första set och hade Istomin fått breaket och en ledning kanske han varit mer villig att lägga lite energi på den här matchen. För det gjorde han inte. Han spelade löst och oinspirerat och man satt och undrade vem som skulle sätta lite fart på bollarna.

– Att vända 0-40, jag tror det var ett väldigt viktigt game så här i efterhand. Det känns som att man får en ny chans på setet, säger Mikael Ymer till Radiosporten.

Man ska komma ihåg att Istomin inte vunnit någon match på grus i år (åtta raka förlustmatcher nu) och det spelade säkert också in. Dessutom – trots den klart bättre rankingen hade spelbolagen Ymer som favorit. Farhågorna besannades.

Med det i beaktande ska man faktiskt lyfta Mikael Ymer. Stora förväntningar på sig innan match och en matchbild där många sedan också mer eller mindre krävde en svensk seger. Då kan tankarna lätt sväva i väg, men Ymer darrade aldrig riktigt och den här matchen kommer han att ha mycket nytta av.

Johan Hedsberg och Frederik Nielsen (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johan Hedsberg och Frederik Nielsen (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Förresten, Ymers coach Johan Hedsberg hade sällskap på läktaren igår. Dansken Frederik Nielsen var med.

 

 

Föregående artikelFortsatt tungt för Elias Ymer i Båstad
Nästa artikelATP Båstad 2018

9 KOMMENTARER

  1. Tror att Mikael Ymer vinner ganska lätt mot Fognini. Mikael är ju redan en världsspelare. Ymer killarna är ju hela svensk herrtennis framtid. Utan dom har vi nu inget på herrsidan förutom Lindstedt. Dom är ju redan mycket stora stjärnor i Sverige och utomlands.

    • Gör inget om han inte vinner den här gången, vi har ju stor bredd och mängder med ungdomliga alternativ bakom Ymers som bara väntar på att slå sig in på topp 500.

  2. Fognini utklassade Elias nu senast i Franska Öppna. Att Lill-Ymer lätt skulle ta Fognini nej det är nog ingen som tror, Micke är stor under-dog i den matchen.

  3. 299:- för ett dagspass på Viaplay för den som inte har kanalerna i sitt ordinarie TV-utbud. Rimligt.

    • Det är nog billigare att köpa nån månad på ATP TV? Är väl 15 dollar för en månad där. Förr i tiden gick det på vanlig TV, men nu är ju allt bakom betalväggar, suck.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här