Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Mikael Ymer fortsätter att imponera. Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Ifjol vann brorsan Elias Ymer denna turnering och nu vann Mikael, hans fjärde challengertitel för året. Preliminärt är han rankad 75 på morgondagens ranking.

Ymer slog i tur och ordning Luca Vanni, Oscar Otte, Antoine Hoang, Jiri Vesely och i finalen Mathias Bourgue med 6-1, 6-4.

Från kvartsfinalen och framåt tappade Ymer inte något set, men han var illa ute mot Otte där matchen gick till tre set och där tysken hade 4-2.

Nu väntar Stockholm Open där Ymer lottades mot portugisen Joao Sousa.

6 KOMMENTARER

  1. Underbart Mikael !!!!! Nu är han och Berankis de som tagit flest challenger-titlar i år, otroligt bra……
    Ännu bättre, han är nu bara 27 poäng efter Humbert i kampen om en plats i Milanoslutspelet, nästa vecka spelar Mikael i Stockholm och Humbert i Antwerpen.

    • Stämmer, Tsitsipas väljer London. De 7 bästa kvalificerar sig till Milano och den 8:e platsen går till ett italienskt wildcard, eftersom Tsitsipas hoppar av går direktkvalificering till platserna 2-8.

  2. Tyvärr finalförlust för Göransson i matchtiebreak. Kul att han får ATP-chans i Stockholm och varje seger där är värdefull.

    Mikael har en tuff uppgift i kungliga men året är i hamn. Frågan är vilket skick Elias är i? Ofrisk riskerar han dala på rankingen i höst.

  3. Det är bara att bifalla i glädjeropen för Mikael Ymer. Nu rankad som 75 vilket är glimrande. Som någon läsare skrev för en tid sedan väntar nu rimligtvis ATP 250-turneringar för honom eftersom han förmodligen kliver in direkt utan kval i majoriteten av dessa tävlingar. Med tur i lottningen så bör han kunna nå till kvartsfinal (2 segrar) på den nivå med nuvarande spelstyrka. Så det är små marginaler på den nivå han är på nu givet att lottningen spelar ännu större roll än tidigare. Uppåt framåt och laddning för Kungliga denna vecka!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Statistik – ATP och WTA-fakta för svenska spelare

Vilka spelare har vunnit flest matcher i år? Vem har bäst facit i tiebreak?

Vecka 46 | Elias Ymer i Helsingfors

Både Ymer och Mridha spelar challengern i Finland.

ATP-ranking och WTA-ranking

Håll koll på hur de svenska spelarna ligger till på ATP- respektive WTA-rankingen.

Vecka 45 | Mikael Ymer i Next Gen ATP Finals

Förutom slutspelet i Milano kan vi se fram emot att seriespelet drar igång.

Vecka 44 | Når Fanny Östlund längst igen?

Östlund var i final i singel och vann dubbeln i Djursholm.