Milstolpe för Mikael Ymer – första segern i Masters 1000

7

Mikael Ymer kunde inte följa upp segern mot Jan-Lennard Struff i första omgången i Miami. Milos Raonic vann enkelt i omgång 2 med 6-3, 6-3.

407-rankade Mikael Ymer har nu två ATP-vinstmatcher i karriären. Efter segern mot Fernando Verdasco i Stockholm Open 2016 kom den andra, och den första i en Masters 1000, mot 56-rankade Jan-Lennard Struff.

Wild cardet Ymer skulle dock få det mycket svårare mot Milos Raonic. Kanadensaren har ju dragits med skador en längre tid och den förre världstrean är numera nummer 25.

Raonic dunkade in 16 ess under matchen och tappade bara tre poäng i egen serve i första set. Ymer blev själv breakad tre gånger i matchen, men hade två chanser att bryta tillbaka vid 3-5 i andra set.

Ymer har en förmåga att höja sig och gjorde det bra mot Struff.  Dock ska man alltid vara försiktig när man värderar en enstaka match. 25 rankingpoäng var en plats i andra omgången värd i alla fall och det räcker till en plats runt 350 på nästa ranking.

Ymers väg

1R Jan-Lennard Stuff [56] 3-6, 7-5, 6-1
2R Milos Raonic [25] 3-6, 3-6

Föregående artikelJohanna Larsson nådde andra omgången i Miami
Nästa artikelFanny Östlund tog fjärde dubbeltiteln

7 KOMMENTARER

 1. Säger ungefär som en annan som kommenterade på sajten – en atp-match betyder inget, massor av tennis på rätt nivå krävs på vägen till toppen!

  Han har chansen med sin fina speluppfattning. Det man skulle vilja se under 2018 är seger i 1-2 futures, 2-3 semifinaler på challengernivå – och kanske mer? Och premiärkval i en GS umder året som han avslutar rankingmässigt nånsjans runt 180…?

 2. Hur många 19-åringar får minst tre friplatser till ATP-turneringar per säsong? Misstänker att någon faktiskt är lyckligt lottad. Jag tror också att Mikael Ymer är den förste som inser att det är jobbet och resultaten mellan dessa tävlingar som är avgörande för hans utveckling. Han behöver bara gå till sin bror för att inse det. Hans tid kommer, ha bara lite tålamod.

  Där kommer vi till andra sidan av myntet, som faktiskt gör mig förbannad och som Ymer inte har det minsta att göra med. Folk som kan kopplas till den lilla tennissfären i Sverige på ett eller annat sätt, faktiskt ändå upp till toppen av hierarkin, förvandlas till hejarklacksledare när Ymer vinner. Sedan är det tyst igen. Fullständigt knäpptyst. Ungefär lika tyst som det är när Johanna Larsson vinner eller Rebecca Peterson går den långa, hårda vägen för att ta sig uppåt. Jag tror inte jag är fel ute, för hur ofta har du läst dylika hejarrop när de sistnämnda spelar?

  Naturligtvis är det upp till var och en att agera som man vill, men jag tycker jag ser ett klart mönster.

  Det är som om hela tennis-Sverige står på spel på två enskilda spelare. Fortfarande. Tror jag att media har svårt att förhålla sig tennisen idag. Jag tänker därför försöka bidra med åtminstone notiser i telegramformat. Gärna 52 veckor om året. Om inte så ser jag att faktiskt folk googlar emellanåt på tennisnamn, oftare än man tror. Frågan är vad man hittar i läsväg om svensk tennis?

 3. Jag uppskattar verkligen ditt arbete med att synliggöra svensk tennis Henrik, ffa med tanke på att det finns noll intresse och kunskap hos våra större medier. De tycker/tror nog på allvar att man är en halvkass amatör om man ligger på plats 200 i världen i tennis, vilket är så långt ifrån verkligheten man kan komma i en av världens met globala och konkurrensutsatta idrotter.

  Stort tack!

 4. Jag läser också kommentarerna här från Andreas och Co med stort intresse!

  För övrigt borde alla som är tennisintresserade skaffa abonnemang på TennisTV och WTA TV för att följa de riktigt stora internationella matcherna i Masters 1000-turneringarna, det är grymt kul! Och på köpet får man – förhoppningsvis – chansen att uppleva Rebeccas och Ymerbrödernas kamp för att så smått börja slå sig in på ATP- och WTA-nivå.

  • Hehe, jag är bara glad att det är fler som diskuterar numera. När jag hittade sidan var det inte många som kommenterade och det blev mycket monologer från mitt håll, men nu är det ett mer varierat utbud vilket jag uppskattar.

   Själv tycker det är synd att det inte sänds från de lite mindre tävlingarna också, men man kan inte få allt. TennisTV och WTA TV är bättre än vad som fanns innan.

 5. Det är ju bra livestream från challengertouren och de amerikanska ITF-turneringarna på motsvarande Challenger-nivå för damerna. Men därunder är det tunt förstås, men det har jag större förståelse för med tanke på att publikintresset är rätt magert på den nivån.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här