Misshandlade spelaren: ”Att pappa beskrivs som en brottsling får mig att vilja skrika”

Pappan greps efter att ha misshandlat sin dotter efter en förlust vid en juniortävling i Israel. Nu uttalar sig Andrada Surdeanu om vad som hände och hur hon såg på situationen.

– Att pappa beskrivs som en brottsling eller odjur får mig att vilja skrika högt, säger Andrada enligt rumänska tidningen Tikitaka.

 

Den rumänska pappan greps i förra veckan efter att han enligt den israeliska polisen ska ha misshandlat sin dotter. En blödande Andrada fick se sin far färdas iväg i polisbil.

– Jag såg en polisbil som stannade och såg min far sitta inlåst i den.  Ni kan inte ana hur svårt det var att se sin egen far där och höra dom skrika på honom som han vore en hund, säger hon och fortsätter:

– Jag känner mig skyldig. Nu beskrivs han som en brottsling eller ett odjur.

Andrada berättar ingående vad som hände efter hennes förlust vid ITF-juniorturneringen i Israel. Efter matchen ville hennes far ha hennes mobil. Ett form av straff för att hon inte hade spelat bra.

– Plocka upp den sa jag och kastade mobilen på honom. Han kunde inte ta den och föll till marken och blev arg över mitt beteende. Han knuffade mig och slog mig två gånger så att min näsa började blöda. Både jag och min bror har väldig känslig näsa och har lätt för att blöda. Pappa gav mig en blöt handduk och kallade på läkare. När jag återvände var han gripen.

Andrada är förkrossad över bilden av hennes far som nu målas upp.

– Det här kommer förfölja mig resten av mitt liv. Om jag till exempel vill börja på någon akademi i USA, kommer de då acceptera att min far slagit mig?

Pappan har nu släppts och fått betala 300 Euro.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.