”Mitt stora mål är inte att vinna turneringar”

0

Efter att ha förlorat tio raka ATP-finaler på lika många försök ses Julien Benneteau allmänt som den stora förloraren på ATP-touren.

 – Mitt stora mål är inte att vinna turneringar, säger Julien Benneteau som tycks trött på ämnet.

Julien Benneteau (Foto: robbiesaurus - https://www.flickr.com/photos/robbiesaurus/ - CC BY-SA 2.0)
Julien Benneteau (Foto: robbiesaurus – https://www.flickr.com/photos/robbiesaurus/ – CC BY-SA 2.0)

Den 33-årige fransosen har ett svårslaget rekord men i en intervju med foxsports.com är han något med att bedyra att titlarna inte är högsta prioritet för honom.

– Jag kunde valt att ha spelat Chennai till exempel, men jag lägger inte schemat efter den sortens prioritering. Om du spelar bra, håller dig hel så skapar du dig maximala chanser att gå till final igen. Sedan i finalen så spela bara som du spelat det senaste.

Benneteau har vid vissa finaler varit långt ifrån favorit, men vi några tillfällen har han varit det och då har det varit väldigt nära. Men i slutändan har det knutit sig.

– Av några anledningar har inte saker gått min väg i just finaler. Men som jag sa, får jag en ny chans så får vi se.

– Ok, jag har förlorat och jag är ärlig mot mig själv. Av de tio finalerna så har två eller tre, framförallt en mot Nieminen, varit sådana där jag inte spelat min bästa tennis. Jag spelade inte mitt spel mot Nieminen och ok jag misslyckades. Efter det var två väldigt nära, i Kitzbühel och i Kuala Lumpur förra året.

Mot portugisen Joao Sousa som aldrig nått en final tidigare var Benneteau favoriten och han hade också matchboll. Benneteau fick sin motståndare i underläge och rusade fram på nät och allt såg klart ut, men portugisen fick till en fantastisk passering.

– Jag kan inte skylla på mig själv där. Jag hade en matchboll, jag tog min chans och gick på nät. Han slog en fin passering och spelade väldigt bra. Ok, det är tennis.

Vad som inte ska glömmas är att Benneteau faktiskt tog en Grand Slam-titel i dubbel ifjol på hemmaplan på Roland Garros och frågan är om inte den väger tyngre än vad någon av de ATP-titlarna han har varit nära skulle ha vägt.

– Jag har fortfarande många mål med min tennis och motivationen är intakt.

Föregående artikel”Bra match och solid insats av Elias”
Nästa artikelSiste svensken utslagen i Sunrise

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här