Muller: “Det var helt enkelt något galet som hände”

Gilles Muller (Foto: angelicabite - https://www.flickr.com/photos/angelicalbite/ - CC BY-SA 2.0)
Gilles Muller (Foto: angelicabite – https://www.flickr.com/photos/angelicalbite/ – CC BY-SA 2.0)

Luxemburgaren Gilles Muller är förste man till kvartsfinal i Stockholm Open. Detta efter seger idag mot John Millman och en märklig seger mot Mischa Zverev i går.

 – Jag är 32 år och ibland känns det som att jag upplevt allt, men det som hände igår var en ny upplevelse för mig, säger Muller om det som hände mot Zverev.

Vi inleder med Gilles Mullers första match i Stockholm Open. Han imponerade då storligen mot Mischa Zverev. Han hade 6-3 5-1 och således dubbla chanser att serva hem matchen. Han hade även matchbollar i Zverevs serve men det hela slutade med setförlust efter tiebreak.

– Det är roligt. Jag är 32 år och ibland känner jag att jag har sett allt, men det här var en ny upplevelse för mig. Jag spelade faktiskt inte speciellt dåligt utan han kom upp med några riktigt bra slag. Jag hade ganska många matchbollar, säger Muller som inte kan förklara det hela:

– Det var helt enkelt något galet som hände.

Mentalt starkt

Kanske är det lika svårt att förklara vad som sedan hände. Trots andra sets slutdebacle verkade Muller utåt sett helt oberörd och var precis lika överlägsen som han varit under större del av matchen och kunde ta hem skiljesetet med 6-1.

– Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv att jag lyckades vinna den matchen och det tredje setet just. Du kan förstå hur mina tankar gick när jag förlorade det andra setet. Mentalt var det väldigt tufft så jag är verkligen glad över hur jag reagerade efter att ha förlorat det andra setet och att jag lyckades vinna i det tredje setet.

Enbart två set mot Millman

Mot John Millman behövde Muller emellertid enbart två set, 7-5 6-3.

– Det var ingen lätt match. John är en bra spelare och en riktigt krigare.

– I början spelade jag lite för offensivt kanske. Jag gick på nät några gånger när jag kanske inte borde gått på nät och han stod för några fina passerslag. Han fick mig verkligen att kämpa för varje poäng. Sedan var jag lite mer uppmärksam och hittade rätt balans för att vinna matchen.

Gilles Muller har sett starkt ut hittills och i kvartsfinal väntar Bernard Tomic eller Marcos Baghdatis.

 

- Annons -

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 29 | Så blev lottningen till Swedish Open

Mikael Ymer har en bra chans att gå vidare i Swedish Open, medan Elias Ymer lär få det svårare.

Junior fick wild card till kvalet i Båstad

John Hallquist Lithen får chansen.

117-rankade Doi vann första WTA125-tävlingen i Båstad

Är WTA125 rätt nivå för Båstad?

Svensk tennis behöver WTA-tävling i Båstad

Första dagens spel är över i Båstad. Hur en WTA125-tävling sedan ska summeras är en senare fråga, men nog är det viktigt för våra...