Nadal, Ferrer och Raonic – favoritfallen i tredje omgången

Rafael Nadal (Foto: Kulitat – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – [CC BY-SA 3.0])
Rafael Nadal (Foto: Kulitat – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – [CC BY-SA 3.0])
Tre favoritfall under en och samma kväll. Alla på övre halvan. Det kräver förstås sin förklaring.

Rafael Nadal hade förlorat två gånger tidigare i år mot Fabio Fognini. Båda gångerna på grus. Det och Nadals form gjorde att en del trodde på en ny överraskning. Efter att Nadal spelat hem de två första seten var de nog rätt få, men Nadal gjorde det han aldrig gjort förut. Nadal tappade en 2-0-ledning och förlorade efter fem set och det har aldrig hänt i en Grand Slam-match.

– En mental seger! Att vinna på det sättet – mot honom, underläge två set – det är något otroligt, sade Fabio Fognini direkt efter matchen.

Kvartsfinal i Australian Open och Franska Öppna, andra omgången i Wimbledon och tredje omgången i US Open. Det blev Nadals facit, Nadal som för första gången sedan 2004 blir utan en Grand Slam-titel. Frågorna hopar sig, men Nadal är den som inte letar förklaringar.

– Det enda som räknas är att jag spelade fantastiskt under de tio åren. Det som jag gör sämre nu är att jag spelar sämre än vad jag gjort de senaste åren. Så är det, sade Rafael Nadal till AP.

Tiondeseedade Milos Raonic har haft problem med ryggen och förlorade i tre raka set mot Feliciano Lopez. Två gånger blev han breakad i första set och storservaren gjorde bara tolv ess på hela matchen. Då går det som det går.

Sjundeseedade David Ferrer åkte ut mot Jeremy Chardy med 1-3 i set. Ferrer har ju också haft problem. Ferrer kom till US Open, med bara en match i kroppen (Nottingham i juni) sedan kvartsfinalen mot Murray i Franska Öppna. Men visst är det kul om det kan lossna för Chardy under Magnus Tidemans ledning?

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.