Nadal: ”Mitt spel var förfärligt”

Rafael Nadal (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Rafael Nadal (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Rafael Nadal föll oväntat mot Fabio Fognini i den tredje omgången i Barcelona med 4-6, 6-7. Ett redan stukat självförtroende blev inte bättre. Eller?

– Mitt spel var förfärligt och jag förtjänade inte att vinna.  Jag gjorde mer misstag än vanligt. Jag kommer fortsätta vara sårbar tills jag löst det här med upp- och nedgångar, som jag haft för ofta den här säsongen, säger Rafael Nadal till AFP.

Frågan är då hur det här kommer att påverka Nadal inför Franska Öppna?  Det ändrar knappast på förutsättningarna. Nadal kommer säkerligen att bli farlig på Roland Garros även i år. Men risken är uppenbar att allt fler motståndare inser att Nadal inte är omöjlig.

Samtidigt tror jag att Nadal varit medveten om att det skulle bli tuffare i de mindre viktiga turneringarna, något han sade själv inför säsongen. Målet är ändå att prestera i de största turneringarna.

– För en vecka sedan hade jag en del bra stunder i Monte Carlo. Den bästa hittills i år, men det här var helt tvärtom. Det har varit en mycket negativ vecka, sade Nadal.

Ja, låter inte det överdrivet negativt även för en perfektionist med extremt höga krav på sig själv?

Vi kan också notera att oddsen på vinnaren i Franska Öppna inte förändrats särskilt mycket. Novak Djokovic är knapp favorit hos Bet365 till 2.10 före Rafael Nadal som står i 2.62.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.