Nattens herrspel med kommentarer

För er som missade nattens spel i Australian Open så ger vi här en kort resumé om vad som hände på herrsidan med spelarkommentarer från presskonferenserna.

Nattens enkla favoritsegrar: Kevin Anderson hade inga problem med Berankis, Andy Murray slog enkelt Matosevic, Tomas Berdych slog Melzer i raka set han också och Richard Gasquet övertygade mot hemmahoppet James Duckworth.

– Det var hett, men det australiensiska fansen var snälla mot mig. Det var en bra atmosfär och det var roligt att vara på banan idag, sa Gasquet.

Richard Gasquet (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Richard Gasquet (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Nattens favoriter som fick slita lite i alla fall: Roger Federer och i viss mån även Grigor Dimitrov. Italienaren Simone Bolelli startade mycket aggressivt och dikterade inledningsvis spelet mot Roger Federer som fick löpa rejält i sidled. Schweizaren som fick behandling för ett finger efter första set fick sitt break i mitten av andra och när han sedan breakade på stört i tredje förmådde inte Bolelli hålla uppe sitt spel.

– Skadan, det kändes som ett bistick. Jag har aldrig haft sådan smärta tidigare. Tack och lov var det inte alltid för dåligt i slutet, säger Federer.

Dimitrov å sin sida betvingade Lukas Lacko efter fyra set.

– Han är en farlig spelare som spelar riktigt flackt. Han rör sig bra över hela banan och spelade riktigt bra i andra set. Efter det hade jag momentum och kontrollerade matchen, sa bulgaren.

Nattens uppgivare: Martin Klizan gav upp i det fjärde setet efter att ha hamnat i underläge med 1-2 i set. Hittills har alla uppgivna matcher kommit på herrsidan.

Nattens comebackare: Viktor Troicki har varit avstängd och visst kom han tillbaka på ett relativt bra sätt redan ifjol. Nu har han ett fint facit med ATP-vinst förra veckan och nu två raka segrar i Australian Open.

– Jag funderade aldrig på att sluta. När jag hade haft en tid utan tennis så började jag att sakna det. Jag började att träna hårt, hårdare än någonsin. Jag hade mina tvivel förstås. Jag visste inte hur det skulle gå, förkunnade Troicki.

Viktor Troicki (Foto: Carine 06 - https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/ - CC BY-SA 2.0)
Viktor Troicki (Foto: Carine 06 – https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/ – CC BY-SA 2.0)

Nattens Seppi: Andreas såklart. Han får inte alltid den respekt han förtjänar men faktum är att han ofta gör fina resultat och ofta avancerar i Grand Slam-sammanhang.

Nattens tiebreakuppgörelse som faktiskt inte blev någon tiebreakuppgörelse i ordets rätta bemärkelse var den mellan Nick Kyrgios och Ivo Karlovic. Kroaten avslutade första sets tiebreak med ett dubbelfel, sedan blev det inga fler och Kyrgios kunde vinna med 3-1 i set.

 

 

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.