Nordiska duellen över – Ymer förlorade mot Ruud

Norge var starkast. När 94-rankade Casper Ruud och 117-rankade Elias Ymer möttes i andra omgången av challengern i Phoenix så blev det 1-6, 6-3, 6-3 för Ruud.

Elias Ymer hade först att slutföra matchen i första omgången mot Lukas Rosol. Det var ju 6-3, 5-2 och 30-30 och egen serve när matchen avbröts. Det blev inte helt enkelt för Ymer. Rosol tog två gem där Ymer hade en matchboll i Rosols serve, men andra gången Ymer fick chansen att serva för matchen gick det bättre och det blev 6-3, 6-4.

En fin start på matchen mot Ruud räckte inte för Ymer. Ruud dominerade de efterföljande seten klart och Ymer hade tex bara en breakmöjlighet resterande del av matchen.

Mikael Ymer wild card till Miami

Mikael Ymer kom med i sista stund i Phoenix, men förlorade mot 155-rankade Kamil Majchrzak med 6-7, 3-6 i första omgången.

Ymer har de två senaste åren fått wild card till Miami där IMG regerar, men i år får Ymer nöja sig med en plats i kvalet.

- Annons -

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 35 | Nu inleds US Open

Ännu en Grand Slam väntar och som vanligt hoppas man: får svensk tennis ett lyft nu? Vi entusiaster är säkerligen tillfreds om vi får se...

Peterson får möta Puig i US Open

Johanna Larsson och Mikael Ymer spelar kvalfinaler fredag kväll.

Vecka 34 | Koll på ITF-tennisen

Här spelar svenskarna.

Så blev lottningarna till kvalen i US Open

Mikael Ymer, Elias Ymer, Johanna Larsson och Susanne Celik i kvalet.

Vecka 33 | Här spelar svenskarna denna vecka

Rebecca Peterson möter Johanna Konta i Cincinnati.