Tecau/Rojer etta i världen – möter Bopanna/Merga i finalen

Horia Tecau och Jean-Julien Rojer (Foto: Michael Frey/Flickr/CC-BY-SA)
Horia Tecau och Jean-Julien Rojer (Foto: Michael Frey/Flickr/CC-BY-SA)

Rohan Bopanna och Florin Mergea mot Jean-Julien Rojer och Horia Tecau. Det är finalparen i ATP World Tour Finals i London och när man ser paren går det inte att undgå att göra kopplingar till våra svenskar.

Rojer/Tecau vann över Mike och Bob Bryan med 6-4, 6-4 och det innebär också att de passerar bröderna och nu är rankade som världens bästa par. Bopanna/Mergea besegrade i sin tur Dodig/Melo med 6-4, 6-2.

Den sammanbindande länken, om man nu ska göra en svensk koppling, är förstås Robert Lindstedt.

Tecau/Rojer gör sitt andra år ihop. 2013 var Tecuas partner Max Mirnyi, men vi svenskar minns förstås samarbetet innan det med Robert Lindstedt. Det var inget dåligt samarbete, men de fick aldrig den där fullträffen i de stora sammanhangen trots en topp 10-placering på rankingen.

I år har Tecau fått vinna Wimbledon, är i final i ATP-slutspelet och han och Rojer rankas nu som världens bästa dubbelpar. Tecau har förmodligen ingen anledning att ångra sitt val.

En annan rumän, Florian Mergea, bröt med Dominic Inglot i vintras och bildade team med Bopanna istället. Inglot som sedan blev Lindstedts partner. Ja, dubbelvärlden är ganska liten.

Och Mergea, som aldrig vann något ihop med Inglot, har i år vunnit Madrid och Stuttgart och är nu i final i London. Han är förmodligen också nöjd med sitt val.

Sedan har vi Rojer som har en koppling till Johan Brunström, om vi går mer än 5 år tillbaka i tiden. Innan Rojer och Tecau bildade team var Eric Butorac och Aisam Quereshi partner till Rojer.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.