Ny milstolpe för Ymer – vann sin första challenger

Mikael Ymer tog tidigt söndag morgon svensk tid sin hittills största triumf när han vann challengern i Noumea i Nya Kaledonien efter seger i raka set i finalen mot Noah Rubin.

Så här såg Ymer väg ut genom turneringen:

Noah Rubin [135] 6-3, 6-3
Federico Delbonis [80] 6-2, 6-4
Jurij Rodionov [217] 6-1, 6-4
Colin Sinclair [579] 6-3, 6-2
Nikola Milojevic [174] 4-6, 7-5, 6-4
Tristan Lamasine [309] 6-4, 4-6, 6-4

Ymer var rankad 255 när säsongen startade efter ett 2018 som ändå måste betecknas som ett år av stagnation. I september blir Ymer 21 år och det är kanske 2019 som lyftet kommer?

Med en ranking runt 300 var Ymer en av de spelare som inte direkt var gynnad av det gamla systemet. Han blev ofta hänvisad till kval till challengers och ofta stöp han redan där. Och med en skör kropp som kanske inte tål alltför många matcher var sedan fem matcher på några dagar och en plats i omgång 2 och ett dussin rankingpoäng ingen bra utdelning.

Med 48-lottningar i challengers får fler dugliga spelare chansen. Men viktigt att påminna om är att det inte finns några genvägar. Det krävs en rad resultat för att stabilisera sig på nästa nivå och det gäller att hela tiden vara lite bättre än sina motståndare, oavsett vilken nivå det handlar om. Den biten, utveckling, är det bara Ymer som själv kan åstadkomma.

Tittar man på liverankingen tar Ymer sig in på topp 200 nu. Håller han sig där får han spela kvalen till Grand Slams framöver.

André Göransson nådde också en framgång i Noumea. Han kvalade in i singel och gick till final i dubbel tillsammans med holländaren Sem Veerbek.

1 KOMMENTAR

  1. Grymt kul! Vi har ett spännande år framför oss med både Rebecca och bröderna Ymer som alla har chansen att fortsätta klättra. Tror det blir tuffare för Johanna men hoppas hon lyckas hålla sig topp-100 ännu ett eller ett par år, riktigt bra det också såklart.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.