Elias Ymer hamnar strax utanför topp 100 på nästa ranking. Det står klart efter att det blivit en kvartsfinal i challengern i Prostejov, Tjeckien.

Kvartsfinalen mot den ett år yngre Jaume Munar är dock bara att glömma. Den 155-rankade spanjoren vann efter 3-6, 6-1, 6-1.

Munar vann bara sex bollar i egen serve i första set. Efter ett par jämna gem med breakbollar åt båda hållen i andra sets inledning skaffade sig Munar ett överläge och därefter var det aldrig någon nerv i matchen.

Det var den tredje tresetare under veckan i Tjeckien. Noterbart är att Ymer vann första set mot både Jan Satral [365] och Jiri Vesely [80], tappade andra set precis som idag men höll då undan till seger. Kanske var det bara så att energin inte fanns där idag när det skulle avgöras?

Rankas 104 just nu

En semifinal och två kvartsfinaler i challengers har det blivit under 2018 för Elias Ymer. En semifinal i Prostejov hade inte tagit Ymer in på topp 100. I nuläget är han preliminärt uppe på plats 104, men det kan förändras fram till måndag beroende på andra resultat.

På årsrankingen ligger Ymer runt plats 85. Det skulle kunna indikera att Ymer är nära att slå sig in på topp 100. Samtidigt hade Ymer väldigt lite poäng att försvara under första halvåret och det ser annorlunda ut kommande månader.

1 KOMMENTAR

  1. Dags nu och inte mycket att försvara i juni-juli. Klarar han inte topp 100 nu blir det inget i år och vem vet vart det tar vägen?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.