”Om man ska slå Tomic måste du spela smart”

0
Marcos Baghdatis (Foto: mirsasha - https://www.flickr.com/photos/mirsasha/ - CC BY-SA 2.0)
Marcos Baghdatis (Foto: mirsasha – https://www.flickr.com/photos/mirsasha/ – CC BY-SA 2.0)

Baghdatis stod för en liten överraskning när han besegrade fjärdeseedade Bernard Tomic i den andra omgången i Stockholm Open. Cyprioten berättar för SweTennis att det var smartheten som var avgörande. 

– Jag spelade smart. Jag använde min slice mycket samtidigt som jag använde min hjärna, det måste man göra om man ska slå Bernard Tomic. Det gäller att inte bli för uppstressad.  Jag tycker jag gjorde det riktigt bra.

Är det något speciellt med att möta Tomic?

– Jag tycker det är tufft. Han är en väldigt annorlunda spelare om man jämför med andra spelare. Han använder sin slice och ändrar rytmen väldigt mycket, så det är inte lätt, säger Baghdatis som trivs i Stockholm.

– Jag tycker om denna tävlingen. Jag gillar banan och brukar spela bra här. Samtidigt gillar jag staden och folket. Det är en riktig ära att komma tillbaka varenda år. Turneringen är fantastisk. Vi har all hjälp vi behöver.

I fredagens kvartsfinal väntar storservaren Gilles Muller.

– Jag känner honom sedan vi var i 14-årsåldern då vi reste tillsammans. Därför känner vi varandra väldigt bra. Jag ska försöka klura ut hur jag ska slå honom och vara 100 procent redo på fredag.

 

Föregående artikelMuller: ”Det var helt enkelt något galet som hände”
Nästa artikelEn svensk vidare i dubbelturneringen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här