Pedro Martinez vann Båstad challenger – Mikael Ymer nådde semi

21-årige Pedro Martinez är namnet på vinnaren i Båstad challenger 2018. Han vann finalen mot 19-årige Corentin Moutet med 7-6, 6-4.

251-rankade Martinez tog sin första challengertitel i karriären. Sedan tidigare hade han åtta futuretitlar i bagaget. Jag gissar att det var rätt få som hade tippat rätt vinnare, men tävlingen i Båstad visar hur tufft det är att slå igenom på challengertouren. Än färre tar sig genom nästa nålsöga och in på ATP-touren. Det är slående hur lite det skiljer kapacitetmässigt mellan spelarna, i varje fall när man går ner på en enstaka tävling.

Om Martinez blir en ATP-spelare, det låter jag vara osagt, men fram tills den här veckan hade han en rad tävlingar under våren och sommaren där han åkt ut tidigt. Nu tappade han inte ett endaste set. På något sätt illustrerar det hur hård konkurrensen är. Det är väldigt många som har en bra högstanivå, men som inte klarar att leverera vecka efter vecka.

Mikael Ymer brukar göra bra resultat i Sverige och inför mycket publik. I fjol blev det semifinal i Båstad och det klarade han med bravur även i år. Ymer har det gemensamt med Martinez att båda har för få resultat och för många tävlingar där de åker ut för tidigt. Högstanivån finns där, i varje fall när det handlar om grustennis.

Elias Ymer fick möta en bra Juan Ignacio Londero och förlorade klart. Inte mycket att säga om. Det knyter an till det jag inledde med, det är få procent som skiljer mellan en finalseedad som Ymer och färske challengervinnaren Londero.

- Annons -

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Inför W25 Ystad – sju från Sverige med

Danka Kovinic och Richel Hogenkamp finalseedade.

Bergevi satte stopp för Samuelssons magiska svit

Det blev totalt 61 raka segrar mot svenskt motstånd.

Vecka 25 | Svårt motstånd för Peterson i WTA Mallorca

Många på plats för W25 Ystad.

Elias Ymer studsade tillbaka efter final i Lyon

Blir Sverigeetta igen.

Båstadtennis Corem Open 2019 – så gick det

18- och 16-årsklasserna är avgjorda.