Pedro Martinez vann Båstad challenger – Mikael Ymer nådde semi

21-årige Pedro Martinez är namnet på vinnaren i Båstad challenger 2018. Han vann finalen mot 19-årige Corentin Moutet med 7-6, 6-4.

251-rankade Martinez tog sin första challengertitel i karriären. Sedan tidigare hade han åtta futuretitlar i bagaget. Jag gissar att det var rätt få som hade tippat rätt vinnare, men tävlingen i Båstad visar hur tufft det är att slå igenom på challengertouren. Än färre tar sig genom nästa nålsöga och in på ATP-touren. Det är slående hur lite det skiljer kapacitetmässigt mellan spelarna, i varje fall när man går ner på en enstaka tävling.

Om Martinez blir en ATP-spelare, det låter jag vara osagt, men fram tills den här veckan hade han en rad tävlingar under våren och sommaren där han åkt ut tidigt. Nu tappade han inte ett endaste set. På något sätt illustrerar det hur hård konkurrensen är. Det är väldigt många som har en bra högstanivå, men som inte klarar att leverera vecka efter vecka.

Mikael Ymer brukar göra bra resultat i Sverige och inför mycket publik. I fjol blev det semifinal i Båstad och det klarade han med bravur även i år. Ymer har det gemensamt med Martinez att båda har för få resultat och för många tävlingar där de åker ut för tidigt. Högstanivån finns där, i varje fall när det handlar om grustennis.

Elias Ymer fick möta en bra Juan Ignacio Londero och förlorade klart. Inte mycket att säga om. Det knyter an till det jag inledde med, det är få procent som skiljer mellan en finalseedad som Ymer och färske challengervinnaren Londero.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 35 | Nu inleds US Open

Ännu en Grand Slam väntar och som vanligt hoppas man: får svensk tennis ett lyft nu? Vi entusiaster är säkerligen tillfreds om vi får se...

Peterson får möta Puig i US Open

Johanna Larsson och Mikael Ymer spelar kvalfinaler fredag kväll.

Vecka 34 | Koll på ITF-tennisen

Här spelar svenskarna.

Så blev lottningarna till kvalen i US Open

Mikael Ymer, Elias Ymer, Johanna Larsson och Susanne Celik i kvalet.

Vecka 33 | Här spelar svenskarna denna vecka

Rebecca Peterson möter Johanna Konta i Cincinnati.