Stockholm Open-vinnaren Raven Klaasen i en öppenhjärtlig intervju

0

Av si.robi (Klaasen QC13-009) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Av si.robi (Klaasen QC13-009) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
I september ifjol vann han först Metz i par med Johan Brunström. Veckan efter vann han Kuala Lumpur med Eric Butorac. I år är just Butorac hans partner och paret jagar Mastersslutspelet. Nu är de framme i semifinal i Stockholm Open.

– Vi måste försöka plocka titeln här i Stockholm, säger Raven Klaasen i en öppenhjärtig intervju med Swetennis.

Sedan hösten 2012 spelade Johan Brunström och sydafrikanen Raven Klaasen 20 turneringar ihop. Deras senaste turnering tillsammans slutade med en fin titel i Metz efter seger mot Mahut/Tsonga i finalen. Att paret trivdes på fransk mark blir tydligt då deras andra titel ihop kom i Nice i maj ifjol.

– Vi spelade ihop innan Eric och jag började spela och det var väldigt mycket roligt. Johan är en underbar kille. Vi spelade bra ihop och vann två titlar.

De slutade ihop på topp kan man säga. För efter titeln i Metz bestämde sig parterna för att testa nytt. Det nya för Klaasens del stavades Eric Butorac och inleddes med en titel direkt.

– Nu spelar vi tillsammans sedan Malaysia förra året där vi vann. Vi bestämde oss för att spela några turneringar tillsammans, gjorde det väldigt bra och beslutade oss för att spela ihop.

Hur jobbigt är det att ta besluten om nya partners på dubbeltouren. Kan det såra?

– Ja så är det ju. Det är aldrig lätt att fatta sådana beslut. Det är tufft. När jag beslutar mig för en dubbelpartner är det någon jag kan njuta av tennisen med och spela bra tennisen ihop med.

– Det är beroendebaserat på hur du känner just då. Det är jättesvårt men du måste fatta beslut som du just då tror är bra för din tennis. Du försöker plocka informationen du har just då o blicka framåt utifrån det.

Johan Brunström spelar numer med Nicholas Monroe och I Kungliga Hallen har ofta Brunström och Klaasen setts stå och prata. Klaasen kommer ofta tillbaka till hur bra han tycker om svensken.

– Jag hade väldigt roligt med Johan och en del framgångar ihop.

Framgångar har också Klaasen och Butorac haft. Ett par som alltid tycks ha ett leende på sina läppar när de spelar.

– Ja, för mig är det mycket vad det handlar om därute. Att ha kul ihop. Ha roligt utanför banan men även på. Det är så man resonerar när man väljer partner. Samma sak med Eric som med Johan.

Med Eric Butorac har Klaasen haft stora framgångar under året som inleddes på bästa sätt.

– Vi hade en väldigt bra start och gick till final i Australian Open. Vi slog Bryans där och gick till final. Vi vann Memphis och slog också där ”The Bryans”. Vi nådde kvartsfinal i US Open. Det har varit många höjdpunkter detta år. Väldigt roligt.

Nu hägrar också chansen att gå till Mastersslutspelet.

– Vi är i en position där vi alla fall har chansen. Vi har mycket jobb att göra. Paren framför oss spelar bra just nu så vi måste försöka vinna en titel här denna vecka.

Någon tvekan över att välja Stockholm denna vecka hade inte paret.

– Nej nej. Jag har spelat här tre gånger och Eric sju gånger så det är en favoritturnering för oss. Vi visste redan när vi planerade i slutet av fjolåret att vi skulle komma till Stockholm. En favoritturnering för oss så vi valde den inte beroende på var de andra paren spelade denna vecka.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Föregående artikelGulbis: Jag kom till Moskva för frestelserna
Nästa artikelEllen Allgurin till final efter vändning

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här