Resumé av nattens herrspel i Australien

För er som missade nattens tennis i Australian Open gör vi här en kort sammanfattning av vad ni missade. Vem firade vilt, vem övertygade mest, vem gav upp, vem fick prata frisyrer på presskonferensen och vilka spelade som vanligt femsetare?

Nattens firande: Marinko Matosevic glädje efter matchen gick inte att ta miste på. Han kastade upp det mesta han hade i klädväg på läktaren och firade som han vunnit hela turneringen. Eller möjligen TV-pucken…

– Upprymdhet. Jag blev väldigt glad. Det var en tuff dag på kontoret, sa Matosevic på presskonferensen.

Nattens tuffaste: Kenny de Schepper och Lukas Rosol slet i över tre timmar. När sedan Rosol slog in matchbollen så såg hans forehand ut att vara utanför linjen. De Scheppers protester var lönnlösa och fransmannen föll ihop nedanför baslinjen, i förtvivlan. Lukas Rosol tvingades springa över till fransmannen, dra upp honom och ge några tröstande ord. Det fick de Schepper på fötter.

Nattens det kanske har blivit lite för mycket snack: Borna Coric har pratat om att han liknar Novak Djokovic och att han ska vara topp 15 när säsongen slutar. Årets inledning har inte pekat ditåt och i natt blev det respass direkt. Visserligen mot Jeromy Chardy som är en bra spelare.

Nattens pliktskyldiga: Andy Murray, Tomas Berdych, Grigor Dimitrov och Richard Gasquet hade på papperet inte mycket till motstånd och gick samtliga vidare i tre raka set.

Nattens uppgivare: Tommy Robredo inledde förtroendeingivande mot Eduard Roger-Vasselin men tvingades ge upp vid ledning 3-2 och break upp. Att spanjorens inkastning av handduken måste varit befogad råder inget tvivel om även om vi i skrivande stund inte vet vad det handlar om.

Nattens mest väntade femsetare: Att Andreas Seppi och Denis Istomin skulle spela femsetare var ingen vågad gissning. För femte gången på 30 månader möttes de i Grand Slam-sammanhang och för femte gången innebar det en femsetare. Seppi fixade 3-2 i inbördes femsetare.

Andreas Seppi (Foto: si.robi - https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)
Andreas Seppi (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)

Nattens nästmest väntade femsetare: Duckworth-Kavzic. När de möttes förra gången i Australian Open vann Kavzic och kollapsade sedan på grund av värmen och fick bäras av banan efter ett femsetsdrama. Denna gång blev det ett annat scenario. Ingen kollaps för Kavzic. Inte heller någon seger dock.

– Jag är ganska nöjd att få vinna en femsetare mot honom denna gång. Vi har spelat några gånger här i Australien och även i Frankrike och det är alltid tuffa matcher, sa Duckworth.

Nattens jag kan inte vinna: Igor Sijsling. Holländaren kan helt enkelt inte vinna för tillfället. Senaste vinsten på ATP-touren kom i mitten av september då Andreas Seppi gav upp. Emellanåt spelar han riktigt bra men förmågan att vinna matcher och viktiga bollen, den är icke existerande just nu.

Nattens mest oväntade fråga: fick Grigor Dimitrov när han utfrågades om han hade planer på att skaffa en intressant frisyr likt Kyrgios eller Raonic. ”Jag tror jag har passerat det stadiet av mitt liv. Vi får se hur folk betygsätter min frisyr, själv tycker jag det ganska bra ut”, kommenterade bulgaren.

Nattens mest övertygande: Philipp Kohlschreiber släppte bara fem game mot Paul-Henri Mathieu och när det kommer till Grand Slam och hard court brukar tysken kunna avancera en bit. När Kohlschreiber spelar bra ser det de facto väldigt bra ut.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.