Robin Söderlings boll gör ATP-debut

Han är inte bara turneringschef utan också den som levererar bollarna i årets turnering. Robin Söderlings boll RS Tennis begår debut på ATP-touren under Stockholm Open.

 – Blir första verkliga testet så det ska bli jäkligt spännande, säger Robin Söderling till SweTennis.

Robin Söderling (Foto: Cinewatt - CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
Robin Söderling (Foto: Cinewatt – CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

När SweTennis träffar och slår några bollar med turneringschefen Robin Söderling bara några dagar innan Stockholm Open så är det en till synes och avslappnad Robin vi träffar. Självklart är det Robins egen boll vi spelar med. Bollen som det kommer att spelas med under Stockholm Open.

– Det tog nog ett år att få fram första modellen så vi höll på skitlänge, men jag blev faktiskt väldigt nöjd, berättar Robin och fortsätter:

– För det var det jag kände också. Om jag ska sätta mitt namn på en produkt sådär så måste jag själv kunna stå för det. Det är faktiskt väldigt kul men det är sjukt mkt jobb.

Brinner för sin boll

Det märks att Robin verkligen har lagt ned tid och brinner för sin boll.

– Jag har fokuserat mycket på att de ska vara hållbara. Men för den skull inte tappa något av känslan. Jag har alltid gillat känslan i en tung boll, men jag har inte gillat tunga bollar i sig för det är väldigt jobbigt att spela med i längden. Den här är ganska lätt men du får ändå känslan av en tung boll och kontroll över den.

Hur kommer då världsstjärnorna att uppleva bollen? Att det är första gången det spelas med bollen på ATP-touren innebär förstås en viss nerv.

– Det ska bli jäkligt spännande och kul. Det här blir första riktiga testet även om många av de bra spelarna har testat bollen så är det ändå en väldigt skillnad på att spela dom på tävling, säger Robin.

Röst om Robins boll:

Henrik Wallensten, Tennismagasinets materialexpert:

– En fantastisk bra boll utan svagheter. Väldigt bra hållbarhet både i filten samt förmågan att behålla studsen. Det märks att männen bakom bollen har stor erfarenhet och kunskap om hur en boll ska vara.

Johan Garpered, en av landets stora tennislöften, KLTK:

– Bollen känns ganska tung i början. Samtidigt är en väldigt positiv grej med bollarna att de inte är så ”flygiga” i början så att man behöver inte ta det försiktigt i början för att det inte ska flyga. En mycket bra boll enligt mig, skön känsla overall. 8 av 10 i betyg.

 

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.