Rojer om ölivet: Som 12-åring var jag seniormästare

Jean-Julien Rojer (Foto: robbiesaurus - https://www.flickr.com/people/30595457@N00 - CC BY-SA 2.0)
Jean-Julien Rojer (Foto: robbiesaurus – https://www.flickr.com/people/30595457@N00 – CC BY-SA 2.0)

Nederländska Antillerna upphörde som stat för ett antal år sedan. Nu berättar Jean-Julien Rojer om hur det var att växa upp som tennispelare där.

– Som 12-åring var jag seniormästare och jag var tvungen att flytta som 13-åring.

Jean-Julien Rojer är förmodligen den förste gemene idrottsintresserade man tänker på när det kommer till Nederländska Antillerna. När så Nederländska Antillerna upphörde som stat har Rojer representerat Holland. Nu talar han ut om hur det var att växa upp i öriket.

– Det var bra att växa upp där men samtidigt svårt att komma från en liten ö. Vi var mycket aktiva och körde många olika idrotter på stranden, säger han och fortsätter:

– Människor är väldigt avslappnade. Det är en annan mentalitet. Det är svårt att komma från en liten ö. De anläggningar som vi har är långt ifrån vad som finns i USA och övriga världen.

Jean-Julien Rojer fick dock bra hjälp från lokalbefolkningen som såg hans talang.

– Det var tur att jag hade ett par tränare som rest. Många hjälpte mig eftersom jag var väldigt intresserad av tennis och satsade hårt. Jag var tvungen att lämna ön när jag var 13 år för att det inte fanns någon att spela med.

 

Livet på ATP-touren har gjort att Jean-Julien Rojer inte spenderar speciellt mycket tid där han växte upp, men han hoppas återvända någon dag.

– Vid något tillfälle skulle jag vilja engagera mig i tennisen därhemma. Jag tycker om att hjälpa människor och skapa mer tenniskultur än vi har. Kanske att hjälpa barn i skolan, försöker upptäcka de med mer talang. Vi måste försöka förbättra våra anläggningar och ge barnen gott om möjligheter, säger Rojer till Puntodebreak.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.