Rojer om ölivet: Som 12-åring var jag seniormästare

Jean-Julien Rojer (Foto: robbiesaurus - https://www.flickr.com/people/30595457@N00 - CC BY-SA 2.0)
Jean-Julien Rojer (Foto: robbiesaurus – https://www.flickr.com/people/30595457@N00 – CC BY-SA 2.0)

Nederländska Antillerna upphörde som stat för ett antal år sedan. Nu berättar Jean-Julien Rojer om hur det var att växa upp som tennispelare där.

– Som 12-åring var jag seniormästare och jag var tvungen att flytta som 13-åring.

Jean-Julien Rojer är förmodligen den förste gemene idrottsintresserade man tänker på när det kommer till Nederländska Antillerna. När så Nederländska Antillerna upphörde som stat har Rojer representerat Holland. Nu talar han ut om hur det var att växa upp i öriket.

– Det var bra att växa upp där men samtidigt svårt att komma från en liten ö. Vi var mycket aktiva och körde många olika idrotter på stranden, säger han och fortsätter:

– Människor är väldigt avslappnade. Det är en annan mentalitet. Det är svårt att komma från en liten ö. De anläggningar som vi har är långt ifrån vad som finns i USA och övriga världen.

Jean-Julien Rojer fick dock bra hjälp från lokalbefolkningen som såg hans talang.

– Det var tur att jag hade ett par tränare som rest. Många hjälpte mig eftersom jag var väldigt intresserad av tennis och satsade hårt. Jag var tvungen att lämna ön när jag var 13 år för att det inte fanns någon att spela med.

 

Livet på ATP-touren har gjort att Jean-Julien Rojer inte spenderar speciellt mycket tid där han växte upp, men han hoppas återvända någon dag.

– Vid något tillfälle skulle jag vilja engagera mig i tennisen därhemma. Jag tycker om att hjälpa människor och skapa mer tenniskultur än vi har. Kanske att hjälpa barn i skolan, försöker upptäcka de med mer talang. Vi måste försöka förbättra våra anläggningar och ge barnen gott om möjligheter, säger Rojer till Puntodebreak.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.