Så här säger Dimitrov om den blygsamma säsongsinledningen

Han har länge spåtts en lysande framtid. Många väntar på att Grigor Dimitrov ska ta nästa steg. Säsongsinledningen har dock inte pekat på ett sådant steg.

 – Jag känner att säsongen har just börjat för mig, säger Grigor och berättar också att en ny coach kan vara på gång.

Grigor Dimitrov (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Grigor Dimitrov (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Åttondelsfinal i Australian Open, kvartsfinal i Monte Carlo och likaså i Brisbane. Lägg därtill ut i andra omgången i fyra raka turneringar. Ett godkänt facit kan tyckas, men för på spelaren som länge spåtts bli den nye Roger Federer går det förstås att ha högre krav.

– Säsongen har bara startat, i början av den hade jag problem i turneringarna jag vanligtvis spelar bra i och känner mig trygg i. Acapulco var definitivt en sådan. Jag kände mig inte komfortabel och behövde jobba på några saker. Det har också varit problem med att jag bytt racket, säger Dimitrov och fortsätter:

– Efter Australian Open så reste jag en del. Det är inte lätt att komma till rätta och lägga all energi man har vecka för vecka. Men jag är förstås inte nöjd med vissa resultat, säger han under en sponsorträff i Bulgarien.

Inte avskräckt trots förlusten

Vid årets första grusturnering, den i Monte Carlo, nådde han i alla fall kvartsfinal där han blev överkörd av Gael Monfils.

– Jag tycker att det var en hygglig start av grussäsongen. Jag blev inte av avskräckt av förlusten mot Monfils. Jag tror att det bara var en sådan där dag då inget fungerade.

– Mitt mål är att förbättra mig så mycket som möjligt och göra det riktigt bra i Paris och under hela grussäsongen. Efter det kommer Wimbledon vilket förstås är stort för mig.

Coachnamn diskuteras

Paul Annacone har ryktats bli ny coach för bulgaren. Än vill Dimitrov dock inte berätta om något nytt namn.

– Angående ny coach, så diskuterar vi det fortfarande inom teamet. Det är en delikat situation. Vi vill hitta den optimala lösningen eftersom jag är ute och reser mycket hela tiden nu och det finns ett uppenbart behov.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.