Sångerskan: I tennis är han min gud

0
Roger Federer (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Roger Federer (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Hon medverkade vid den schweiziska idrottsgalan. Efter det så passar sångerskan Gianna Nannini på att hylla en viss tennisspelare reservationslöst.

– Federer spelar inte tennis. Han är tennis, säger Nannini.

Sienasångerskan Gianna Nannini har blivit sammankopplad med idrott förr. Framförallt vid VM 1990 i Italien där den officiella sången Un estate Italiana blev en klassiker. Annars är Giannas födelsestad Siena mest känd för sin traditionsenliga palio, hästkappslöpningen som avgörs varje sommar där upploppet är precis utanför Nanninifamiljens bar på torget i Siena. I den toscanska staden är allt annat än palion och basketen oväsentlig, men när det kommer till tennis så visar Gianna trots allt stort intresse. Framförallt för Roger Federer.

– När det kommer till tennis så blir jag så upphetsad. Federer spelar inte tennis. Han är tennis. Om Federer vinner så gråter jag av lycka, säger Gianna och fortsätter:

– Han har gjort så mycket uppoffringar för att vinna så mycket. När han spelar är det på ett gudomligt sätt. I tennis är Roger min gud, säger Gianna enligt Ubitennis.

 

Föregående artikelRebecca Peterson går in i $50,000 Ankara
Nästa artikelNya namn i Fiddes förbundsläger

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här