Semifinalklar Berdych: ”Sorlet är speciellt för Stockholm”

berdych

– Sorlet är speciellt för Stockholm, men vi får stå ut med det, säger Tomas Berdych till SweTennis efter segern mot Dimitrov. 

Grigor Dimitrov besegrades med 7-5, 6-4 och Berdych är klar för semifinal där antingen Gilles Müller eller Marcos Baghdatis väntar

– Jag är väldigt nöjd med min serve i dag, den var väldigt bra. När jag var illa ute i mina egna servegem var min serve till stor hjälp. Men generellt sett var mitt spela väldigt bra under dagens match, säger Tomas Berdych.

Sorlet var som vanligt påtagligt i den Kungliga Hallen, men det är inte något som Berdych stör sig på utan menar att det är speciellt för Stockholm.

– Det märker man absolut nere på banan. Jag tror det kommer utanför banan men jag känner att det hör hemma här. Sorlet är speciellt för Stockholm. Det är vacker plats som är unik på touren. Ibland kan det vara lite störande men det finns inte många platser som denna. Det är bra att folk kommer så vi får stå ut med det.

Är sorlet speciellt för Stockholm?

– Ja, det tycker jag. Det är så det är här. Publiken är väldigt nära banan. Men jag är glad för att det är fullsatt varje kväll.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.