Stakhovsky uttalar sig om prispengarna inom tennisen

0

Häromdagen uttalade sig Gilles Simon om prissummorna inom tennisen. Nu kliver en annan spelare som alltid är frispråkig fram och delger sina tankar i ämnet.

 – Om du är topp 100 i världen och du reser med bara en tränare når du ett blygsamt överskott på 20-30 000 dollar per år, säger Sergiy Stakhovsky till ryska Tennisweekend.

Sergiy Stakhovsky (Foto: robbiesaurus - https://www.flickr.com/photos/robbiesaurus/ - CC BY-SA 2.0)
Sergiy Stakhovsky (Foto: robbiesaurus – https://www.flickr.com/photos/robbiesaurus/ – CC BY-SA 2.0)

Precis som Gilles Simon är Sergiy Stakhovsky med ATP:s spelarråd och således en av de som försöker skapa rättvisa prissummor. Stakhovsky kan ses som en typisk spelare som alltid finns med på ATP-touren utan att vara i närheten av toppen. En kategori två-spelare som Gilles Simon skulle uttryckt det.

– Om du tar de 100 bästa fotbollslagen i världen, de 100 bästa golfarna eller de 100 bästa spelarna i någon sport som sänds i TV för den delen så är deras inkomster oproportionerligt större, säger Stakhovsky som funderar vidare:

– Vems fel är det här? Om Grand Slamsen delar på inkomsterna mer så kommer det vara meningsfullt att bryta sig in på topp 100.

Å andra sidan finns det orättvisor i det också anser ukrainaren.

– Det är förstås möjligt att vissa människor kommer att tycka det är absurt att en spelare som har förlorat i den första omgången kommer tjäna 50-100 000 dollar. Men tänk på vad de investerat bara för att komma dit och spela. Att flyga till Australien är en bedrift i sig som tar 24 timmar.

Föregående artikelSent återbud ger Elias Ymer chansen i Monte Carlo
Nästa artikelBerlocq gav upp i ledning – Ymer vidare

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här