Stockholm Open 2018 – resultaten och lottningarna

Stockholm Open har ett högintressant startfält. Frågan är hur de svenska inslagen kan hävda sig i den här konkurrensen?

Länk link Resultat, spelschema och lottningar till Stockholm Open här…

Det känns som att både Elias Ymer och Mikael Ymer har diffus form, men kanske kan de göra en bra turnering i Kungliga tennishallen?

Elias ställs mot 64-rankade Maximilian Marterer, som inte vunnit många matcher de senaste månaderna. Efter grussäsongens slut har han åkt ut i första omgången i de fem turneringarna han gjort. Vinnaren möter än ännu formsvagare spelare i fjärdeseedade Jack Sock, som dock brukar trivas bra i Stockholm.

Mikael Ymer drog heller ingen nitlott. Han möter en kvalspelare och kan kanske få till en match mot Denis Shapovalov.

Singel

21

 

Singelkval

De två svenska wild carden tog Markus Eriksson och Karl Friberg efter att ha vunnit i förkvalet. Synd att Jonathan Mridha inte kom till spel där pga skada.

Eriksson möter idag 143-rankade Ernests Gulbis. Här handlar det förmodligen om vilket spelhumör Gulbis är på. Vinnaren möter antingen Julien Benneteau eller Ivan Nedelko.

Friberg möter 126-rankade Peter Polansky och det blir intressant att se hur Friberg står sig mot en spelare på challengernivå. Andrea Arnaboldi eller Mats Moraing väntar i eventuell kvalfinal.

 

Dubbel

Robert Lindstedt och Matthew Ebden möter det ena svenska wc-paret, Markus Eriksson och André Göransson. De båda sistnämnda gjorde ju en del bra tävlingar i somras.

Bröderna Ymer har fått den andra friplatsen. Frågan är om de kan skrälla som de gjorde 2016 när de vann turneringen? Efter det har det ju faktiskt inte gått bra när de spelat dubbel ihop. Ifjol blev det 4-6, 0-6 mot Verdasco/Lopez och i somras i Båstad blev det bara tre gem mot Daniell/Koolhof.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.