Stockholm Open 2018 – resultaten och lottningarna

Stockholm Open har ett högintressant startfält. Frågan är hur de svenska inslagen kan hävda sig i den här konkurrensen?

Länk link Resultat, spelschema och lottningar till Stockholm Open här…

Det känns som att både Elias Ymer och Mikael Ymer har diffus form, men kanske kan de göra en bra turnering i Kungliga tennishallen?

Elias ställs mot 64-rankade Maximilian Marterer, som inte vunnit många matcher de senaste månaderna. Efter grussäsongens slut har han åkt ut i första omgången i de fem turneringarna han gjort. Vinnaren möter än ännu formsvagare spelare i fjärdeseedade Jack Sock, som dock brukar trivas bra i Stockholm.

Mikael Ymer drog heller ingen nitlott. Han möter en kvalspelare och kan kanske få till en match mot Denis Shapovalov.

Singel

21

 

Singelkval

De två svenska wild carden tog Markus Eriksson och Karl Friberg efter att ha vunnit i förkvalet. Synd att Jonathan Mridha inte kom till spel där pga skada.

Eriksson möter idag 143-rankade Ernests Gulbis. Här handlar det förmodligen om vilket spelhumör Gulbis är på. Vinnaren möter antingen Julien Benneteau eller Ivan Nedelko.

Friberg möter 126-rankade Peter Polansky och det blir intressant att se hur Friberg står sig mot en spelare på challengernivå. Andrea Arnaboldi eller Mats Moraing väntar i eventuell kvalfinal.

 

Dubbel

Robert Lindstedt och Matthew Ebden möter det ena svenska wc-paret, Markus Eriksson och André Göransson. De båda sistnämnda gjorde ju en del bra tävlingar i somras.

Bröderna Ymer har fått den andra friplatsen. Frågan är om de kan skrälla som de gjorde 2016 när de vann turneringen? Efter det har det ju faktiskt inte gått bra när de spelat dubbel ihop. Ifjol blev det 4-6, 0-6 mot Verdasco/Lopez och i somras i Båstad blev det bara tre gem mot Daniell/Koolhof.

 

12 KOMMENTARER

 1. Jag var tyvärr inte på plats på kvalet i går (brukar annars försöka gå på söndagskvalet). Hade Markus någon chans? Resultatmässigt känns det som om det var möjligt men ändå inte riktigt nära.

 2. 3-3 40-0 sen blev han breakad och Gulbis var bättre i allt men hade han varit m längre i 1a kanske Gulbis gått ner sig av tristess?

  Friberg är bra men tror aldrig på seger innerst inne. Sen går det för fort och det bli lite stressmosstag

 3. Ymer had a decent draw..but he cannot play on this level anymore….he should get a decent coach for a longer time and not change it every half a year…

 4. Vilken vändning av Ymer frånsett de tre första gemen i första set och första gemet i andra set såg han ut som en slagen man men på nåt sett höll han sig kvar och lyckades i sista stund bryta sig tillbaka och vända både andra och sen tredje set. Kan inte direkt påstå att han imponerade totalt sett, men på det viset han lyckades vända både andra och sen tredje set var mycket imponerande

 5. En riktig dålig match mellan två spelare som saknade självförtroende. Stämningen och sändningen på TV höll samma nivå tyvärr. En gåta för mig hur Aspelin&Co inte lyckas få fler åskådare och bättre stämning när en svensk spelar i Kungliga hallen ?

  • Ja märkligt att lägga en Ymermatch på måndagskväll redan. Undrar hur många som tänkte som jag att de mest intressanta matcherna i första omgången skulle spelas på tisdag o onsdag… Dom kanske tänkte att det skulle locka dit folk när Elias spelar. Fast spelschemat läste jag först tidigare under dagen. Svårt att planera ett besök då för folk med familj. Även för dom inbitna.

 6. Elias match var synnerligen märkligt. Tyckte han var bra fram till 4-3 i första set. Servade otroligt bra o spelade aggressivt och sen försvann det. Marterer var stundtals bra men bjöd in Elias flera gånger om. Jag hade räknat ut Elias några gånger om men grymt kul att han vann och lyckades vända. En kvartsfinal med Ymerbröderna på fredag är fortfarande ett önsketänkande som kan slå in.?

  Jag var på plats och såg våra svenska kvalspelare. Mackan kämpade på bra synd han tappade 40-0 läget i sin egen som nämnd tidigare i kommentarerna. Gulbis vann mycket på Markus backhand och han var lite ful med småsaker som att gå fram innanför baslinjen o gnuggade med ena skon på banan när Markus skulle serva några gånger.

  Första gången jag såg Karl Friberg live. Intressant spelare med sitt aggressiva spel och serve. Första setet såg intressant ut. Hans kroppsspråk däremot var inget vidare när det gick utför. Jag gick hem efter 1-4 i andra för jag såg bara frustration. Mentalt var matchen redan förlorad.

 7. Tyvärr är svaret på den gåtan ganska enkelt. De flesta i Kunglinga är sponsorfolk, och måndagen är inte en sponsordag. Skulle vara intressant att se på t.ex. torsdagen hur många som är betalande åskådare. Skulle bli förvånad om det är mer än 20 procemt

 8. Det behövs inte särskilt många ”riktiga” supporters för att skapa stämning som också ger bra stöd till våra spelare, det såg vi inte minst på läktaren i Davids Cup i Schweiz senast. Plocka ut 50 platser i Kungliga som syns bra i TV och kalla platserna Sverigeläktaren. Platserna fylls med tennisjuniorer och tränare som sitter i sverigekepsar och sverigetröjor sponsrade av olika företag. Går inte att misslyckas med uppgiften och det hade blivit så mycket bättre för alla inblandade. Vi pratar ändå om vårt enda nuvarande hopp inom herrtennisen, på hemmaplan, i huvudstaden och dessutom i en tennishall väldigt centralt.

 9. Gulbis slog en del bra spelare efter Eriksson i kvalet och M Ymer i första omgången – Shapovalov, Sock och Isner – på väg till finalen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Statistik – ATP och WTA-fakta för svenska spelare

Vilka spelare har vunnit flest matcher i år? Vem har bäst facit i tiebreak?

Vecka 46 | Elias Ymer i Helsingfors

Både Ymer och Mridha spelar challengern i Finland.

ATP-ranking och WTA-ranking

Håll koll på hur de svenska spelarna ligger till på ATP- respektive WTA-rankingen.

Vecka 45 | Mikael Ymer i Next Gen ATP Finals

Förutom slutspelet i Milano kan vi se fram emot att seriespelet drar igång.

Vecka 44 | Når Fanny Östlund längst igen?

Östlund var i final i singel och vann dubbeln i Djursholm.