Svenska dubbelframgångar i Nordamerika

André Göransson var i par med nederländaren Sem Verbeek tredjeseedade i challengern i Granby, Kanada. De gick igenom veckan utan setförlust och vann finalen mot förstaseedade Zhe Li/Hugo Nys med 6-2, 6-4.

Titeln var värd 90 rankingpoäng och de får dela på 4650 dollar i prissumma. Det här var Göranssons andra challengertitel i år och totalt har han ny fyra titlar på den här nivån.

Göransson är rankad 128, vilket var hans bästa ranking fram tills nu. Imorgon tar han ytterligare placeringar och hamnar runt 120.

Julia Rosenqvist nådde kvalfinal i 60 000-dollarsturneringen i Ashland, Kentucky, men den stora framgången kom i dubbel.

Rosenqvist fick ett wild card tillsammans med Vladica Babic från Montenegro och det höll hela vägen till final. Paret slog förstaseedade amerikanskorna Manasse/Carter i semifinal, men förlorade finalen mot ett annat helamerikansk par i Sanaz Marand/Caitlin Whoriskey.

Dubbelfinal blev det också för Jacqueline Cabaj Awad i W25 Porto, Portugal, tillsammans med hemmaspelaren Ines Murta. Det var blott deras andra match i turneringen eftersom de fick walk over i både kvartsfinal och semifinal! I singelturneringen blev Cabaj Awad utslagen i den första omgången.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.

Återbud från Peterson/Larsson – då fick Lister chansen

Lister/Fichman åkte dock ut i första omgången i Australian Open.

Vecka 4 | Detta händer utöver Australian Open

• ATP Challenger Rennes med Markus Eriksson • W25 Petit-Bourg (Guadeloupe) med Fanny Östlund

Ymer vidare i Australian Open

Möter Khachanov i nästa omgång.