Svenska dubbelframgångar i Nordamerika

André Göransson var i par med nederländaren Sem Verbeek tredjeseedade i challengern i Granby, Kanada. De gick igenom veckan utan setförlust och vann finalen mot förstaseedade Zhe Li/Hugo Nys med 6-2, 6-4.

Titeln var värd 90 rankingpoäng och de får dela på 4650 dollar i prissumma. Det här var Göranssons andra challengertitel i år och totalt har han ny fyra titlar på den här nivån.

Göransson är rankad 128, vilket var hans bästa ranking fram tills nu. Imorgon tar han ytterligare placeringar och hamnar runt 120.

Julia Rosenqvist nådde kvalfinal i 60 000-dollarsturneringen i Ashland, Kentucky, men den stora framgången kom i dubbel.

Rosenqvist fick ett wild card tillsammans med Vladica Babic från Montenegro och det höll hela vägen till final. Paret slog förstaseedade amerikanskorna Manasse/Carter i semifinal, men förlorade finalen mot ett annat helamerikansk par i Sanaz Marand/Caitlin Whoriskey.

Dubbelfinal blev det också för Jacqueline Cabaj Awad i W25 Porto, Portugal, tillsammans med hemmaspelaren Ines Murta. Det var blott deras andra match i turneringen eftersom de fick walk over i både kvartsfinal och semifinal! I singelturneringen blev Cabaj Awad utslagen i den första omgången.

 

 

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.