Svenska coachboomen fortsätter

0

Är det inte redan färdiga världsstjärnor så är det blivande. Vi pratar förstås om de svenska tennistränarnas adepter. Nästa i raden svenska tränare på ATP-touren är Thomas Johansson som nu kommer att coacha Borna Coric.

Borna Coric (Foto: Carine 06 - https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/ - CC BY-SA 2.0)
Borna Coric (Foto: Carine 06 – https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/ – CC BY-SA 2.0)

Magnus Norman har gjort stordåd med Stan Wawrinka, Stefan Edbergs samarbete med Roger Federer har varit lyckat, Jonas Björkman har blivit anlitad av Andy Murray och Ernest Gulbis har nyligen tagit hjälp av Thomas Enqvist och nu anlitar Borna Coric östgöten Thomas Johansson.

– Jag är glad att börja arbeta med Thomas. Han har många år på touren och den kunskap samt erfarenhet som kommer att hjälpa mig att nå mina mål. Känns skönt att ha en Grand Slam-vinnare i teamet, säger Borna Coric till kroatiska Dnevnik.

Thomas Johansson är Sveriges senaste singel Grand Slam-vinnare och var en mycket smart spelare. Nu ska han alltså hjälpa den kroatiske supertalangen Borna Coric att närma sig världseliten. Tidigare har Thomas även tränat danskan Caroline Wozniacki under en kortare period.

Gulbis, Murray, Wawrinka, Federer och Coric alltså. Inga dåliga namn de svenska coacherna har.

Föregående artikelPeterson tillbaka som vinnare
Nästa artikelTvå meter lång men på gruset trivs han

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här