Tillström-tränade Monfils smyger med: ”Fokuserade på att gå ännu längre”

Det kunde ha blivit två Good to Great-coacher mot varandra i kvartsfinal, men så blev det inte. En svensk coach finns dock kvar och det är Mikael Tillström vars nye adept Gaël Monfils smyger med i det tysta i Australian Open.

 – Vi är glada att vara i kvarten med endast en setförlust och kommer vara fokuserade på att gå ännu längre, säger Mikael Tillström till SweTennis.

När det vankades kvartsfinal i fjolårets Grand Slam-turneringar så var det ofta ett par svenska coacher med i rampljuset. Såsom Stefan Edberg, Magnus Norman och Jonas Björkman. När det nu är kvartsfinaldags återfinns en svensk coach där. Mikael Tillström vars adept Gaél Monfils smugit med i det tysta. I åttondelsfinalen 3-1-seger mot ryssen Andrey Kuznetzov.

– Kuznetzov spelade bra och gick hårt för många slag vilket gav Gaël lite tid att styra spelet. Serven funkade bra vilket var avgörande idag.

Monfils har ofta krånglat i öppningsomgångerna vid tidigare Grand Slam-turneringar genom att spela långa matcher. Även om lottningen har varit bra i Australian så går det inte komma ifrån att Monfils sett fokuserad ut.

– Vi är glada att vara i kvarten med endast en setförlust och kommer vara fokuserade på att gå ännu längre.

I kvartsfinalen kunde det blivit ett Good to Great-möte mellan kompisarna och GTG:arna Mikael Tillström och Magnus Norman. Men Milos Raonic ville annorlunda och besegrade Stan Wawrinka efter skiljeset. Wawrinka hämtade upp ett 0-2-underläge men i skiljeset var det Raonic som stod för breaket. Att Wawrinka hämtade upp 0-2 och tvingade Raonic till ett skiljeset är dock något som Monfils och Tillström inte hade något emot.

– Ser framemot mötet med Raonic som är i bra form efter sin vinst i Brisbane. Hade givetvis varit kul att haft ett GTG-möte, ler Tillström.

Kvartsfinalerna:

Djokovic-Nishikori
Federer-Berdych
Monfils-Raonic
Ferrer-Murray

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.