Tillström-tränade Monfils smyger med: ”Fokuserade på att gå ännu längre”

0

Det kunde ha blivit två Good to Great-coacher mot varandra i kvartsfinal, men så blev det inte. En svensk coach finns dock kvar och det är Mikael Tillström vars nye adept Gaël Monfils smyger med i det tysta i Australian Open.

 – Vi är glada att vara i kvarten med endast en setförlust och kommer vara fokuserade på att gå ännu längre, säger Mikael Tillström till SweTennis.

När det vankades kvartsfinal i fjolårets Grand Slam-turneringar så var det ofta ett par svenska coacher med i rampljuset. Såsom Stefan Edberg, Magnus Norman och Jonas Björkman. När det nu är kvartsfinaldags återfinns en svensk coach där. Mikael Tillström vars adept Gaél Monfils smugit med i det tysta. I åttondelsfinalen 3-1-seger mot ryssen Andrey Kuznetzov.

– Kuznetzov spelade bra och gick hårt för många slag vilket gav Gaël lite tid att styra spelet. Serven funkade bra vilket var avgörande idag.

Monfils har ofta krånglat i öppningsomgångerna vid tidigare Grand Slam-turneringar genom att spela långa matcher. Även om lottningen har varit bra i Australian så går det inte komma ifrån att Monfils sett fokuserad ut.

– Vi är glada att vara i kvarten med endast en setförlust och kommer vara fokuserade på att gå ännu längre.

I kvartsfinalen kunde det blivit ett Good to Great-möte mellan kompisarna och GTG:arna Mikael Tillström och Magnus Norman. Men Milos Raonic ville annorlunda och besegrade Stan Wawrinka efter skiljeset. Wawrinka hämtade upp ett 0-2-underläge men i skiljeset var det Raonic som stod för breaket. Att Wawrinka hämtade upp 0-2 och tvingade Raonic till ett skiljeset är dock något som Monfils och Tillström inte hade något emot.

– Ser framemot mötet med Raonic som är i bra form efter sin vinst i Brisbane. Hade givetvis varit kul att haft ett GTG-möte, ler Tillström.

Kvartsfinalerna:

Djokovic-Nishikori
Federer-Berdych
Monfils-Raonic
Ferrer-Murray

Föregående artikelSpontanförfrågan gav seger – både Arvidsson och Eriksson dubbelvinnare
Nästa artikelSvensklottningen: Mikael Ymers säsongsdebut dröjer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här