Tony Roche tränar Bernard Tomic

0

Enligt flera australiensiska medier så kommer Tony Roche coacha Bernard Tomic en del framöver. Samtidigt ska pappa John istället fokusera mer på att hjälpa dottern Sara.

2012 kritiserade Tony Roche Bernard Tomic för hans insats i Davis Cup-matchen mot Florian Mayer. Nu pekar det på att han kommer att coacha Bernard, åtminstone i en del turneringar. Pappa John ska ta ett steg tillbaka och istället fokusera på att coacha sin dotter. Tony Roche var en gammal storspelare som också tränat profiler som Roger Federer, Ivan Lendl och Lleyton Hewitt.

Sotiris Danos och Bernard Tomic (eget foto)
Sotiris Danos och Bernard Tomic (eget foto)

Bernard Tomic tycks vara på uppåtgående igen och nådde åttondelsfinal i Australian Open. Bland annat med hjälp av svenske Sotiris Danos som hjälpt Bernard att jobba upp fysiken och som lovordats rejält av såväl spelaren själv som australiensisk media. Så här säger Danos själv till Swetennis efter Australian Open.

– Tyvärr tog det slut i åttondelsfinalen men vi var nöjda då även Bernards ranking gått upp och han har fått en positiv inställning. Han var riktig stark och vi behandlade honom varje dag. Vi fortsatte med det att ta en dag i taget och framförallt bibehålla det vi tränade för under november och december. Stolt att få honom att ändra riktning igen, säger den svenske naprapaten som pushat Bernard till att fokusera på träning och tennis istället för annat.

Föregående artikelSerena Williams kommer till Båstad
Nästa artikelLindell föll i kvalfinalen i Quito: ”Inte mycket att göra”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här