ATP Champions Tour

Tre av fyra lag klara till Svaneholm Open

26-29 juni utlovas underhållning vid Svaneholms slott utanför Skurup när Svaneholm Open spelas, en tävling på ATP Champions Tour. Nu är tre av fyra lag klara.

Konceptet här är en nationsturnering med Sverige, USA, Australien och Frankrike. Spelare för spelare har presenterats tidigare och för Sverige deltar Mats Wilander och Jonas Björkman.

–  Att få spela tillsammans med Mats är magiskt för mig. Jag var tolv år då Mats vann i Paris och sedan dess är han min stora idol. Ovanpå det finns vår gemensamma bakgrund i Växjö TS och vi växte upp inte långt från varandra, Mats i Moheda och jag i Alvesta, säger Jonas Björkman.

Australien deltar med Pat Cash och Mark Woodforde och Frankrike med Henri Leconte och Cedric Pioline. Vem John McEnroe spelar med är inte klart.

Någon gräsbana hinner inte bli klar, utan det blir spel på konstgräs i år. Framåt Wimbledon väntas också besked om Svaneholm får en riktig ATP-turnering framöver.

- Annons -

3 KOMMENTARER

  1. Finns det verkligen någon som är intresserad av oldboys tennis på plastgräs ute på landet? Kanske att det går att lura dit äldre tennisnördar genom sponsorevent som säljs till företag med marknadsansvariga utan känsla för riktig tävlingsidrott. Låt oss komma ihåg våra idoler som de var iställel. Jääsp….

  2. Ytterst tveksamt event enligt vad jag har hört. Tror tyvärr inte dom kommer få ihop det inom den tidsram det har satt. Skeptisk till om dom kommer få bygglov till anläggning läktare och hinna promota/ få det till att gå ihop ekonomiskt.
    Och ja det kan va kul att kolla lite på legender i Båstad exempelvis men jag ser mer fram emot än challenger eller tom en future med en lovande talang som huvudenemang..

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Klara Milicevic och Leo Borg vann 16-årsklasserna i JSM

Förstaseedade vann 16-årsfinalerna.

Vecka 17 | Peterson och Larsson i Istanbul – viktiga poäng på spel

Cornelia Lister är tredje svenska i Istanbul. Mikael Ymer spelar challenger i Italien.

Lindell tillbaka på ATP-rankingen

Finalplats i M25 Santa Margherita Di Pula, Italien, fixade ATP-poängen.

Lister och Samuelsson vann sista vintertouren

Vinterns dominanter satte punkt för inomhussäsongen.

Tre av fyra lag klara till Svaneholm Open

Spelas 26-29 juni och ingår i ATP Champions Tour.